Sunde snacks – Raw choco-coco bar

Ingredienser

4 dl ristet kokos

2 1/2 dl blandede nødder/kerner, eks. græskarkerner, hasselnødder, mandler, solsikkekerner

2 spsk. stærk kold kaffe

2 spsk. nøddesmør, eks. hasselnøddesmør, mandelsmør eller peanutbutter

4 spsk. smeltet kokosolie

2 spsk. kokosfibermel

6 dl dadler

5 spsk. kakao

1 tsk rent vaniljepulver

Hvis du tænker, at sunde søde snacks er en tør og kedelig omgang, så tænk om. Den her brownie-bar-agtige sag spækket med nødder og kerner og ristede kokosflager er en himmerigsmundfuld. Kombinationen af kokos og chokolade er et match made in heaven, og de ristede græskarkerner og hasselnødder giver en nøddeagtig aroma, som er så lækker. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er rigeligt med kalorier i sådan et stykke her, men til gengæld slipper du for alle e-numrene, tilsætnings- og fyldestofferne, og får til gengæld all the benefits fra de gode naturlige råvarer. Masser af god energi når lækkersulten melder sig de sene eftermiddagstimer. Bare sørg for ikke at spise mere end et stykke…

Giver ca 16 stykker alt efter størrelse.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180˚ og bred nødderne/kernerne ud på en bageplade med bagepapir. Rist nødderne til de begynder at dufte, det tager ca. 10-15 minutter, men hold øje med dem. Put kaffe, nøddesmør, kokosolie, kokosfibermel, dadler, kakao, vaniljepulver og havsalt i en køkkenhakker og kør maskinen til massen er findelt. Tilsæt 2 dl kokos og de afkølede ristede nødder/kerner og kør yderligere indtil massen har konsistens som en grov pasta. Rul massen ud mellem to stykker bagepapir til en tykkelse på 2 cm og fordel den resterende kokos ovenpå. Kør over et par gange med en kagerulle, så kokossen bliver arbejdet let ind i massen. Sæt på køl i mindst 2 timer og skær ud i aflange firkanter som opbevares i en beholder på køl.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og