[single_post_category_name]

Limemarineret laks med sweet potato-nudler, fennikel og æble

Indeholder reklamelinks

Kost har stor betydning for hudens sundhed, og hvordan den ser ud. Om den virker usund og slidt, eller om den ser sund ud med en naturlig glød. Speciallæge i hudsygdomme Christian Grønhøj og kok Morten Fenger har netop udgivet bogen “GLØD – Sund kost, smuk hud”. En bog, som beskæftiger sig med at dykke ned i huden og de belyser særligt kostens betydning for huden. Her får du en lækker opskrift fra bogen på limemarineret laks med sweet potato-nudler. Enjoy!

LÆS OGSÅ: 8 råd til bedre hud

Hvis du lader laksen marinere i ca. 25 minutter, er den fuld af smag. Her er den serveret med en frisk og sprød salat af chewy glasnudler af søde kartofler i miso- og bonitoflakes med persillestilk, fennikel og æble.

Hvis du ikke kan få sweet potato-glasnudler, så erstat med risnudler.

Bonitoflager er saltet, tørret og røget japansk tunfisk i papirtynde skiver, der bliver brugt som krydderi. Du kan finde det i asiatiske supermarkeder.

Sådan gør du:

Limemarineret laks

Tænd ovnen på 180 grader. Marinér laksen i limesaft, kokos-aminos, sesamolie og peber i mindst 10 minutter og gerne længere. Læg laksen i et ildfast fad, og stil den i ovnen i ca. 25 minutter under låg.

Alternativt kan du give den 3-4 minutter under film eller en tallerken i mikrobølgeovnen.

Sweet potato-glasnudelsalat

Kog nudlerne efter anvisning på pakken. Hæld vandet fra, og afkøl dem. Brug også stilkene fra persillen, og snit dem i fine skiver. Vend æbler og fennikel i citronsaft.

Rør miso og olie, og bland hele molevitten sammen. Servér nudelsalaten til laksen.

TIP! Nudlerne kan blive hårde, hvis du gemmer rester i køleskabet, men de bliver lækre igen ved en kort opvarmning i mikrobølgeovnen.

– KØB BOGEN HER –

GLØD – Sund kost, Smuk hud

Af Christian Grønhøj og Morten Fenger

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide