100 g mørk chokolade (70 procent eller derover)
100 g mandler
8-10 store dadler (gerne fra mærket Juicy Dates, som kan købes i Irma)
1 spsk kokosolie
1 dl peanutbutter
En lille tsk kardemomme (kan udelades)
En lille tsk vaniljepulver
Indeholder reklamelinks
Hold energien oppe med forfriskende, lækre og sprøde peanutbutterbarer fra bogen ‘Ren Selvkærlighed‘. Peanutbutterbarerne er veganske, og så er de perfekte til at stille den lille sult – en god snack derhjemme eller når du er på farten.
LÆS OGSÅ: Sunde snacks – Raw choco-coco bar
Sådan gør du
Hak chokolade og mandler groft. Fjern stenene fra dadlerne, og hak dem meget fint.
Bland det sammen med kokosolie og peanutbutter. Tilsæt eventuelt lidt kardemomme eller vanilje – det er dog ikke nødvendigt, og barerne smager lige så himmelsk uden!
Klip et stykke bagepapir ud i en størrelse, der passer til den form, som du vil fryse dejen i.
Bagepapiret skal også dække siderne. Formen kan være alt fra en bradepande til en brødform. Hæld massen ned, i og glat den ud. Den skal være cirka 2-3 cm tyk. Sæt massen i fryseren i 1 time. Tag dejen ud af formen, og skær den i 12 barer med en skarp kniv. Pak hver bar ind i bagepapir, og bind eventuelt lidt snor om – det ser så hyggeligt ud.
Vi opbevarer typisk barerne i fryseren, for så er de altid friske og klar til madpakken eller skovturen. Kærlighed kommer i mange indpakninger.
‘Ren Selvkærlighed med Super Bowls’ af Zennie og Martin Bonde Mogensen