- 2 spsk citronsaft
- 1 avocado uden skræl og sten
- 240 ml vand
- 60 ml neutral planteolie – fx raps eller solsikke
- Salt og peber
Når man bare lige står og mangler den der ene ting, der skal binde retten sammen – den der berømte dyppelse, som bringer retten helt op til skyerne. Her får du opskriften på vegansk hollandaise lavet på avokado, som er en sand vinder. Prøv den over grillede eller dampede grøntsager eller sammen med et pocheret æg.
LÆS OGSÅ: Opskrift på Kong Kål smoothie
Fremgangsmåde
Kom avocado, citron, salt, peber og vand op i en blender. Start på lav hastighed og øg den herefter til max og blend i 1 min. Sænk derefter farten til mellem hastighed, hæld olien roligt i og blend i yderligere 15 sekunder.
Velbekomme!
Tip:
Servér over grillede eller dampede grøntsager som fx asparges eller med et pocheret æg.
Opskriften på vegansk hollandaise er udviklet af Mads Bo fra High on Life.