[single_post_category_name]

World Sleep Day: Opskriften på en god nats søvn

Indeholder reklamelinks

I tilfælde af at du ikke vidste det, så er det i dag International World Sleep Day. En dag, hvor søvn hyldes, og hvor der stilles skarpt på alle de problemer, der kan opstå, hvis man er i søvnunderskud. Vi kommer her med 7 måder til, hvordan du kan hjælpe dig selv på vej til en god nats søvn. Det er dog vigtigt at slå fast, at hvis dine søvnproblemer er alvorlige opfordrer vi til, at man kontakter sin læge. 

LÆS OGSÅ: 8 råd til bedre hud

Nyd en kop the 

En kop the kan hjælpe kroppen med at slappe af efter en lang og travl dag. Gå efter en the, der indeholder beroligende ingredienser som kamille og lavendel, og det vil hjælpe din krop til at komme ned i gear.

Spis en banan

Bananer har et højt indhold af magnesium og kalium, som hjælper både dit sind og dine muskler med at slappe af. Ved at spise en banan et par timer, før du går i seng, vil det stimulere produktionen af de hormoner, som får dig til at slappe af, og du kan nyde en dejlig, afslappende nats søvn.

Sørg for at holde fødderne varme

Det er måske ikke det mest sexede at sove med sokker, men det kan altså hjælpe på kvaliteten af din søvn. Når du varmer dine fødder op, udvides dine blodårer, og din kropstemperatur falder, hvilket medvirker til, at du hurtigere falder i søvn. Det er worth a try, ikk’?

Blid massage bag øret

Det lyder måske lidt mærkeligt, men ved at massere den nederste del af øret i cirkulære bevægelser 100-200 gange kan hjælpe nervesystemet til at slappe af, og du vil have lettere ved at falde i søvn.

Fodmassage

Med over tusind af nerver i fødderne alene, er det et af de bedste steder at massere, hvis man vil slappe af. Med et fast pres masserer du punktet mellem tåen ved siden af storetåen (pegetåen, om man vil 😉 ) og hælen. Fokuser på dette område i mindst to minutter, og brug både cirkulære og op-og-ned bevægelser.

Sørg for at have en rutine

Din hjerne er hurtig til at genkende rutiner. Så ved at gøre det samme hver aften inden sengetid, lærer den hvornår den skal sove. At læse en bog er en god aktivitet inden sengetid, fordi det gør dig træt og det vil føles naturligt at gå i seng efterfølgende. Selvom du nok har hørt det mange gange før, er det til gengæld en dårlig idé at ligge og scrolle rundt på telefonen inden sengetid, da det vil holde din hjerne vågen og “på vagt”.

Få styr på vejrtrækningen

En populær vejrtrækningsmetode for at komme ned i gear er 4-7-8-metoden, som kan hjælpe kroppen med at falde ind i en dyb søvn. Det er meget simpelt; træk vejret gennem næsen i fire sekunder, hold vejret i syv sekunder og pust ud gennem munden i otte sekunder. Gentag dette fire gange inden du skal sove, og du burde kunne mærke en forskel.

SOV GODT…

Nourishing Night Shift Hårkur fra WeDo Professional

Skøn hårmaske, som arbejder intensivt med dit hår, mens du sover.

Køb her

Sengetøj fra Juna

Det populære Bæk&Bølge-sengetøj fra Juna i en smuk sandfarvet tone. Det er af 100% økologisk bomuld og virkelig lækkert. Eneste minus er, at det er så behageligt, at du har svært ved at komme ud af sengen, når du først har lagt dig 😉

Køb her 

Pukka Night Time Tea

Kom ned i gear med denne lækre the fra Pukka. Den indeholder ingredienser som hvedeblomst, lavendel og kamille, som alle er med til at gøre det lettere for dig at døse hen og få en god nats søvn.

Køb her

The Body Shop Sleep Calming Pillow Mist 

The Body Shop har netop lanceret en hel serie af produkter, der hjælper dig til en god nats søvn. Spray denne mist på din hovedpude, dyne og lagen og dens indhold af 100% naturlige æteriske olier, der gør det lettere for dig at falde i søvn og hjælper på kvaliteten af din søvn.

 Køb her

Husk, at du også kan finde masser af lækre selvforkælelse i ChriChri-shoppen. Tjek udvalget ud HER.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide