Den perfekte snack: Tortilla slices

Ingredienser

8 grove fuldkorns-tortillaer

“Italiensk”-variant

2 store skefulde grøn pesto

1 pakke frisk spinat eller rucola, omkring 100 g

4 skiver parmaskinke

6 små tomater

4 hele syltede artiskokhjerter

2 stængler forårsløg i tynde skiver

1 håndfuld frisk basilikum

100 g revet gouda-ost eller mozzarella

“Mexi”-variant

1 glas salsa, gerne spicy

1 pakke frisk spinat eller rucola, omkring 100 g

2 avocadoer i tynde skiver

200 g revet ost

2 stængler forårsløg i tynde skiver

2 store håndfulde frisk koriander

Når det er forår, får jeg helt automatisk lyst til grønnere og lettere retter. En af mine yndlingsnemhedsretter er disse tortilla-slices, som er et hit hos både mig selv og mine børn. Jeg vælger den grove variant, og propper dem med alskens grønne ting og sager, lidt ost, måske et par skiver skinke, en tur på panden, og du har den lækreste varme, super-smagfulde tortilla-slice på få minutter. De kan varieres på utallige måder. Men osten kan du ikke rigtig komme udenom. Den binder sammen og giver jo en skøn smag.

Her har jeg lavet en mexi-inspireret med bl.a. salsa, avocado og forårsløg, og så en lidt mere italiano-version med tomat, parmaskinke og syltede artiskokker. Jeg siger jer, de er gode! Hvis vi er dovne herhjemme, så laver jeg en bunke til aftensmad, og har du gæster er de geniale som en lille varm snack til en kold øl eller et glas mousserende. Børn såvel som voksne elsker dem! Jeg tænker du kan lave dem glutenfri, hvis du finder majstortillaer, det burde ikke være umuligt.

LÆS OGSÅ: Majstortillaer med bønnefalafler og veggiesalsa 

Denne mængde giver 16 slices.

Sådan gør du

Læg fire af tortillaerne til side, og smør de andre fire med salsa og pesto, to af hver. Læg fyldet på hhv. den ene slags og den anden slags som vist på billedet. Slut af med osten. Læg resten af tortillaerne ovenpå som låg, og varm en grillpande godt op. Grill tortillaerne et par minutter på hver side, til der er tydelige grill-streger, vend dem med en bred spatel. Skær dem i kvarte og server varme, efterhånden som er færdige, evt. med lidt ekstra tomat-salsa. Uhm….

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og