Rå torsk med grillet citron og marinade

Lad dig ikke afskrække af at fisken er rå, den bliver nærmest lyn-marineret af den salte soya og den syrlige-skarpe citron, som både får sødme og intensitet af at blive grillet. Server med friske krydderurter.
Ingredienser

400 g torskefilet, helst det tykkeste midterstykke

1 lille frisk, rød chili

1 potte brøndkarse, thaibasilikum eller andre friske krydderurter

Soja-sesammarinade

1 usprøjtet citron

3 spsk soja

1 spsk sesamolie

Den nemmeste og ikke mindst lækreste måde at servere et rigtig lækkert stykke piv-frisk fisk på. Lad dig ikke afskrække af at fisken er rå, den bliver nærmest lyn-marineret af den salte soya og den syrlige-skarpe citron, som både får sødme og intensitet af at blive grillet. Server med friske krydderurter. Jeg synes, spæde blade thaibasilikum er dejligt, men også fine blade pebret rucola eller brøndkarse vil være rigtig godt. Det er enkelt, men virkelig delikat.

LÆS OGSÅ: Sommerlige marcipankager

Til denne ret er det mest velegnet at bruge det tykkeste midterstykke af filetsiden og så fryse eller gemme de flade sider til fiskekrebinetter eller fx fiskegratin.

En lille forret til 4 personer

Sådan gør du

Varm en grillpande godt op. Del citronen i to halve, og grill dem med frugtkødet nedad i 3-4 minutter over høj varme, indtil der er tydelige grillstreger. Pres saften af citronen, og bland den med soja og sesamolie.

Skær torsken i meget tynde stykker, og arranger dem på et aflangt fad. Dryp soja-sesammarinaden over fisken. Skær chilien i helt tynde skiver, og fordel dem over fisken. Nip brøndkarsen, og drys dem over.

Server helst fisken med det samme. Den kan godt stå på køl i 1-2 timer, inden den serveres, men den vil miste lidt af den fine, bløde konsistens, og det går også lidt ud over smagen, når den serveres kold.

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet