[single_post_category_name]

Banancupcakes med karamel, frosting og popkorn

En perfekt fredag er en fredag med kage og kaffe. En god, saftig og snasket banancupcake er denne fredagskage, som du kan hygge med sammen med dine nærmeste. Disse lækre banancupcakes er fyldt med en luksus karamel og toppet med en chokofrosting og til sidst pyntet med saltede karamelpopkorn. Disse banancupcakes er lavet med kærlighed og lige til at servere! Der er flere elementer i opskriften, som du nemt kan lave et par dage før: Karamellen og karamelpopkorn, da disse kræver afkøling inden brug. 

Så hvis du har lyst til nogle vildt lækre banancupcakes, er dette her opskriften, du skal lave i dag eller i weekenden!

God fredag og bagelyst! 

LÆS OGSÅLækker glutenfri brownie

Sådan gør du:

Karamelmidte:

Start med at komme sukker i en gryde, og lad det smelte ved middel varme – uden at røre i det, da dette vil give klumper (Hav tålmodighed). I en anden gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet. Chokoladen hakkes og kommes i en skål. Når sukker er helt smeltet, hældes den varme fløde over i sukkeret under omrøring. Den varme karamel hældes til sidst over den hakkede chokolade. Lad den stå 1 minut, hvorefter det hele røres til en blød karamelchokolade. Lad karamellen køle helt ned. Sæt den evt. på køl, indtil du skal bruge den, og lad den temperere lidt, inden karamellen skal sprøjtes ud. 

Banancupcakes:

Til banancupcakes piskes en luftig æggesnaps af æg, vaniljesukker og sukker. Tilsæt smeltet smør til æggesnapsen, og vend det forsigtigt rundt uden at piske luften ud. I en skål blandes de tørre ingredienser, som efterfølgende vendes i æggesnapsen. Mos bananerne godt ud, og vend dem i dejen. Kom banankagedejen i ønskede cupcakeforme. Bag cupcakes ved 185 grader alm. luft i 18-20 minutter (måske mindre, hvis du laver mindre cupcakes i mindre forme). Bag til de er gyldne og netop slipper en nål. Lad dine cupcakes afkøle helt, inden de fyldes med karamel og frostes med chokofrosting. 

Karamelpopkorn:

Smelt sukker på en pande og drys med salt. Pop popkorn. Hæld popkorn ned på panden i det smeltede sukker. Rør rundt, til sukkeret er fordelt mellem de fleste popkorn. Hæld karamelpopkorn ud på et stykke bagepapir, så de kan afkøle og blive sprøde. 

Chokofrosting:

Til chokofrosting piskes smør lyst og luftigt. Tilsæt flormelis lidt af gangen under piskning, til du får en luftig og lys frosting. Pisk til sidst kakao i frostingen, til det er helt fordelt i frostingen. Kom frostingen på sprøjtepose med ønsket tyl. 

Pyntning af banancupcakes:

Lav små huller i banancupcakes, og fyld dem med karamel. Sprøjt chokofrosting, et godt lag, på toppen af den lækre cupcake. Drys med karamelpopkorn. Spis med det samme eller opbevar på køl. 

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes hjemmeside nannabroe.dk eller på Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide