Klatkager

Ingredienser:

Antal: 12 stk
Sværhedsgrad: Nem
Redskaber: Skål, pande og paletkniv

Klatkager:

500 g kogt kold risengrød

5 æg

2 spsk sukker

2 tsk vaniljepasta

150 g hvedemel

Andet:

Flormelis

Marmelade

Ahornsirup

En af de kager jeg ofte laver i julen, er klatkager. Klatkager, der er lavet på en rest af risengrød og som spises med marmelade, flormelis eller ahornssirup. Klatkager er super nemme og kan nemt laves og fryses ned, hvis der bliver for mange (men hvornår gør der egentlig det? ) Hvis du ikke har den mængde risengrød, som opskriften lyder på, tilpasser du blot de resterende ingredienser til mængden af risengrød. God fredag og weekend 🙂 

LÆS OGSÅ: Flødekarameller med salt

Sådan gør du: 
Kom den kolde og kogte risengrød i en skål hvorefter æggene tilsættes og vendes sammen med risengrøden. Herefter tilsættes sukker, vanilje og mel til ingredienserne og det hele vendes sammen til en ens masse (lad være med at piske for meget, så risene ødelægges). Lad dejen trække i 10 minutter, så ingredienserne sætter sig. Varm en pande med smør og steg de små klatkager derpå. Server med det samme – hold dem eventuelt varme i ovnen imens.

Velbekomme!

Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og