Antal: 12 stk
Sværhedsgrad: Nem
Redskaber: Skål, pande og paletkniv
Klatkager:
500 g kogt kold risengrød
5 æg
2 spsk sukker
2 tsk vaniljepasta
150 g hvedemel
Andet:
Flormelis
Marmelade
Ahornsirup
En af de kager jeg ofte laver i julen, er klatkager. Klatkager, der er lavet på en rest af risengrød og som spises med marmelade, flormelis eller ahornssirup. Klatkager er super nemme og kan nemt laves og fryses ned, hvis der bliver for mange (men hvornår gør der egentlig det? ) Hvis du ikke har den mængde risengrød, som opskriften lyder på, tilpasser du blot de resterende ingredienser til mængden af risengrød. God fredag og weekend 🙂
LÆS OGSÅ: Flødekarameller med salt
Sådan gør du:
Kom den kolde og kogte risengrød i en skål hvorefter æggene tilsættes og vendes sammen med risengrøden. Herefter tilsættes sukker, vanilje og mel til ingredienserne og det hele vendes sammen til en ens masse (lad være med at piske for meget, så risene ødelægges). Lad dejen trække i 10 minutter, så ingredienserne sætter sig. Varm en pande med smør og steg de små klatkager derpå. Server med det samme – hold dem eventuelt varme i ovnen imens.
Velbekomme!
Husk, at du kan se flere af Nannas opskrifter på hendes blog eller på hendes Instagram under navnet @nannabroe.