Ny træningsmetode: Træn både din krop og sin sjæl

Annonce

Oplever du også løbende at have ondt i krop og sjæl? Så er du langt fra den eneste. Martin Bonde Mogensen, der står bag onlineplatformen B:A:M Universe, har mange års erfaring som kropsterapeut samt forfatter og foredragsholder omkring kost, krop og sind og ser dagligt mange patienter med ondt i livet. Han har derfor udviklet træningsformen B:A:M – der står for Body All Mind – og er en holistisk form for træning, som anskuer kroppen som en helhed. Det er nemlig ikke kun fysiske smerter, der kan sætte sig i kroppen og gøre ondt – det kan ligeså vel være følelser, der kan mærkes. Han deler her ud af sin store erfaring og hvorfor B:A:M træningen vil kunne være en håndsrækning til dig.

Hvad er tanken bag B:A:M Universe?
Tanken er at give folk en mulighed for at forstå, hvad der kan være galt, når kroppen gør ondt. Ondt i nakken eller ryggen behøver ikke nødvendigvis at stamme fra der, hvorfra smerten kommer. Krop og sind hænger sammen og ved hjælp af vores unikke B:A:M træning, er det muligt for ca. 90 % selv at kunne træne deres smerter væk. Men også at forstå, at hovedpine f.eks. kan stamme fra stress eller anspændthed og så finde en træning, der afhjælper dette. Vi tror på, at 20 minutters B:A:M træning om dagen faktisk er nok til at gøre en kæmpe forskel og derved opnå en langt bedre livskvalitet.

Hvilke problemer møder du oftest hos dine klienter?
Det er ofte tre problemområder, som vi typisk møder. Det er nakke, ryg og stress – noget virkelig mange danskere kæmper med.

Hvordan kan B:A:M hjælpe?
B:A:M hjælper, fordi vi anskuer kroppen holistisk og ser på det store billede. Smerter kommer ikke kun fra fysiske skavanker. Det kan også være følelser såsom angst, stress, sorg, vrede etc., der sætter sig i kroppen. Det er også vigtigt at kunne forstå, hvordan kroppen ældes. Vi bliver ikke gamle i vores muskler som ben og arme, men derimod i vores led såsom hofter, nakke, ryg, albuer, knæ etc. B:A:M træningen arbejder meget med netop de områder, og det hele kombineres med den rette vejrtrækning, så vores nervesystem kommer ned i ro og hviletilstand i stedet for at være i kamp og på flugt. Når vi har ondt eller er presset, vil vores vejrtrækning automatisk søge op i brystkassen og blive mere overfladisk. Det er vores sympatiske nervesystem, der bliver aktiveret her. Vi vil gerne have vejrtrækningen ned i maven og aktivere vores parasympatiske nervesystem. Det gør, at koppen begynder at slappe af, og vi bliver bedre til at forstå vores krop.

Er der nogle gode råd, som du vil give videre, hvis man går og har ondt?
Vores vejrtrækning er en meget vigtig faktor, når vi har ondt. Når vi har smerter begynder kroppen automatisk at passe på det område, der gør ondt. Vi skal næsten altid gøre det modsatte, vi skal nemlig derimod hellere aktivere det område, der har ondt på en blid måde. Få skabt noget mobilitet i f.eks. nakke eller ryg og få en øget nerve- og blodgennemstrømning. Hvis man forstiller sig en mose, så vil man ofte se, at der ikke er noget ilt, da vandet ikke er i bevægelse. Når der ikke er ilt tilstede, kan der ikke skabes liv. På samme måde gælder det med f.eks. en nakke, hvis nakken bliver stiv og ikke arbejdes med, så mindskes der nervegennemstrømning og blodgennemstrømning – og igennem vores blod transporterses ilt.

Kan man selv gøre noget for at få det bedre?
Ja, man kan gøre rigtig meget selv. MEN det kræver, at man ved, hvad man skal gøre, og hvilke øvelser man skal lave. Vi tilbyder derfor på vores hjemmeside et gratis medlemskab med 15 træninger og webinar, så man nemt og enkelt kan komme i gang med det samme. Her er blandt andet programmer til nakke, ryg og mentalt overskud.

Se mere på: www.bam-universe.com

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være