Derfor er søvn vigtigt

Denne artikel indeholder reklame

Noget af det bedste og sundeste, du kan gøre for dig selv, er at sove en tredjedel af døgnet væk. For søvn er en afgørende ve-og-vel-faktor for os alle. Ordentlig og nok søvn forbedrer nemlig vores  kognitive ydeevne, hukommelse og koncentration. Den er med til at forebygge angst, stress og depression, og så forbedrer den vores immunforsvar. Men man kan ikke altid bare beslutte sig for at sove godt, så i denne artikel sætter vi fokus på, hvordan du kan hjælpe dig selv på vej mod bedre nætter — og dermed bedre dage.

Hvorfor er søvn vigtigt for os alle?
Vi kan ikke klare os uden søvn. Ja, faktisk vil vi mennesker både begynde at hallucinere og udvikle en psykotisk adfærd, hvis vi slet ikke sover i en periode. Timerne med lukkede øjne er altså aldeles vigtige for vores fysiske og psykiske sundhed — akkurat ligesom sund kost og motion er. Søvn er nemlig afgørende for genoprettelsen af vores energiniveauer og hormonbalancer, samtidig med at søvnen forbedrer vores kognitive ydeevne. God og nok søvn medfører både øget koncentration, hurtigere reaktionsevne og bedre beslutningstagning.

Sådan forbedrer du din søvnkvalitet
Men at sove godt og nok handler ikke altid bare om at lægge sig ned og lukke øjnene. For vi kender alle følelsen af, at det kan være svært at falde i søvn. Heldigvis kan du hjælpe den gode søvn på vej med nogle få, enkelte tips, der forbedrer din søvnkvalitet, og vi glæder os til at dele dem med dig her.

En rutine er vigtig
Det er vigtigt at komme ind i en fast rutine ift. hvornår du går i seng og hvornår du står op, hvis du vil være seriøs omkring at forbedre din søvnkvalitet. Din krop vil nemlig være bedre til at falde i søvn og til at stå op, når den er inde i en fast dags- og natterytme. Det er derfor en rigtig god idé at undgå at sove længe eller at gå sent i seng i weekenderne.

Undgå koffein og alkohol
Undgå koffein og alkohol flere timer før sengetid, for disse stoffer påvirker din søvnkvalitet og gør det svært at falde i søvn.

Indret soveværelset ordentligt og sov i en ordentlig seng
Dit soveværelse skal gerne være afkølet, stille og mørkt, da det gør det nemmere for søvnhormonet melatonin at blive produceret. Det er derfor vigtigt, at du kan trække dig ind i et rum med komplet ro, når du skal sove.

Derudover er det også vigtigt, at du sover i en seng, der støtter op om lige præcis din krop, da det vil gøre det nemmere for din krop at sove godt. Og selvom en seng kan virke dyr, skal du se den som en investering i dig selv, for det er trods alt mange timer, du bruger i din seng dagligt. Se udvalget af senge hos Bedre Nætter.

Træn regelmæssigt
Motion hjælper også med at forbedre søvnkvaliteten. At få pulsen regelmæssigt op hjælper nemlig med at reducere stress og angst i kroppen, der begge kan påvirke din søvn negativt.

Fokuser på din kost
Din kost har en stor påvirkning på din søvnkvalitet. Det er derfor en god idé at undgå tunge måltider inden sengetid, og det er også en god idé at undgå fødevarer med meget sukker, da det gør det sværere for kroppen at finde ro — på samme måde som det er smart at undgå mad, der kan forårsage maveproblemer, såsom fedtholdige fødevarer inden sengetid.

For at opsummere
Søvn er en livsvigtig del af livet for os alle. God og nok søvn hjælper dig nemlig med at genoprette dine energiniveauer, forbedre din kognitive ydeevne og mindske angst og stress i kroppen. For at forbedre din søvnkvalitet, skal du skabe en søvnvenlig soveatmosfære, investere i en god seng, der støtter bedst muligt op om præcis din krop, skabe en fast dags- og natterutine og undgå koffein og alkohol. Husk også at træne regelmæssigt og overvåge din kost. Ved at prioritere din søvn vil du hurtigt opleve et større velbehag, samtidig med at du vil forbedre dine præstationer — og dermed nemmere opnå dine mål.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive