Opskrift til én pizza
250 ml skyllet, rå hvid quinoa (har du en rest quinoa fra dagen før, kan den også anvendes)
250 ml vand
1 tsk. salt
1 tsk. oregano
1 tsk. chili
Til denne pizzadej skal du blot bruge to grundelementer; hvid quinoa og vand. Dog kan du altid tilføje dine yndlingskrydderier, hvis dette ønskes. Pizzadejen egner sig til al slags fyld, og du kan derfor slå dig løs med alle dine favorit toppings.
Sådan gør du
Blend alle ingredienser i ca. 50 sekunder. Massen skal blendes, til den får en mælkehvid farve. Smør derefter et stykke bagepapir med olie og fordel den flydende masse i den form, du ønsker. Bunden forbages i 10 min. ved 230 grader øverst i ovnen. Vend dejen og pynt med netop det fyld, du ønsker. Bag yderligere 8-12 min. eller til fyldet har taget farve. Den viste pizza er toppet med hjemmelavet tomatsauce, revet ost, friske cherrytomater, spinat, ristede svampe og fetaost. Til sidst kan du krydre pizzaen med lidt balsamicoeddike.
Kilde: Denne opskrift er udviklet af Mads Bo fra High on Life.