Food&Health

Glutenfri granola med kardemomme

Glutenfri granola med kardemomme
Ingredienser

5 dl (200 g) boghvede flager (kan erstattes med havregryn)

5 dl (200 g) quiñoa flager (kan erstattes med havregryn)

2 dl (100 g) mandler

2 dl (100 g) solsikkefrø

2 dl (50 g) kokoschips

1 tsk stødt kardemomme

½ tsk stødt ingefær

½ tsk stødt gurkemeje

4 spsk honning

4 spsk kokosolie

1 dl (50 g) gojibær

Vi har her på redaktionen været så heldige at få besøg af duo’en David og Luise, som står bag bloggen Green Kitchen Stories. De har været så søde at dele denne lækre opskrift med os.

Sådan gør du

Forvarm ovnen til 175°C. Gør en bageplade klar med bagepapir. Bland flager, mandler, solsikkekerner, kokoschips, kardemomme, ingefær og gurkemeje i en stor skål. Smelt honning og kokosolie i en gryde over svag varme. Hæld det over granolablandingen, og brug dine hænder til at blande alt godt. Bred det ud på bagepladen i et jævnt lag. Bag granolablandingen i ovnen i 15-18 minutter til, den er til gylden. Rør rundt ca. hver femte minut. Lad den færdige granola køle af, inden den hældes i en glasbeholder. Server med syrnet yoghurt eller mandelmælk og frugt.

 

Læs også: Kardemomme kogte quiñoa med beder & æble

Læs også: Sensommersalat med kardemomme mariande

Læs også:  Green Kitchen Stories

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *