Grød – sødt, blødt & rart

Personligt har grød igennem mange år været et overstået kapitel hos mig i mit voksenliv. Jeg tror simpelthen jeg havde fået for meget af det i min barndom. Som barn elskede jeg nemlig grød i mange forskellige afskygninger; maizenagrod, risengrød, havregrød og ikke mindst hirsegrød som jeg fik hos mine bedsteforældre, lavet på sødmælk og med græsk honning ud over.

Personligt har grød igennem mange år været et overstået kapitel hos mig i mit voksenliv. Jeg tror simpelthen jeg havde fået for meget af det i min barndom. Som barn elskede jeg nemlig grød i mange forskellige afskygninger; maizenagrod, risengrød, havregrød og ikke mindst hirsegrød som jeg fik hos mine bedsteforældre, lavet på sødmælk og med græsk honning ud over. Det var en treat, og min søster og jeg vidste næsten ikke bedre. Nu er det eneste såkaldt grød jeg spiser risengrød, og så har jeg en svaghed for øllebrød lavet med øl og muscovadosukker og serveret med kold flødeskum, som vil ret beset ikke er en rigtig grød, men som man nok forsvare at putte ind under kategorien, dont you think?

Men det skal siges at jeg virkelig gerne vil kunne lide grød. Andet slags grød end risengrød. Det er jo nemt, hurtigt, alsidigt, nærende, mættende, billigt og, ja, bare super smart på alle mulige parametre, særligt i denne tid hvor madlavning enten får lov at være tidskrævende slow-food eller bare skal være super effektiv og tjep-tjep madlavning, uden så meget midt imellem. Som sagt så gjort, jeg udfordrede min indre grød-sympatisør og her lavet fire slags grød – lidt uden for det traditionelle. I hvert fald hvis man ser bort fra risengrøden. Og jeg har fundet ud af, at jeg faktisk godt kan li’ det…

Grød med kokosmælk og ananas
Grød med mascarpone og blommer
Klassisk risengrød

Grød med æble, kanel og mandler

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være