Grød med mascarpone og blommer

En lækker blød og næsten dessert-agtig grød, som smager vidunderligt med de lune bagte blommer til. Bring vand og perlebyg i kog i en stor gryde, og lad det simre under låg et par minutter. Tilsæt herefter mælk, vaniljestang og salt og kog grøden under låg ved lav varme og under jævnlig omrøring i ca 45 minutter. Imens deles blommerne i halve og stenen fjernes.
Ingredienser

5 dl vand

250 g perlebyg

7 dl sødmælk

1 vaniljestang delt på langs

¼ tsk fint salt

1 ½ dl mascarpone

 

Bagte blommer

500 g blommer, gerne lidt hårde

5 spsk rørsukker

2 spsk ahornsirup, alternativt flydende honning/agavesirup

1 hel kanelstang

En lækker blød og næsten dessert-agtig grød, som smager vidunderligt med de lune bagte blommer til.

Til 4 personer.

Tilberedningstid: 50-55 minutter.

Sådan gør du

Bring vand og perlebyg i kog i en stor gryde, og lad det simre under låg et par minutter. Tilsæt herefter mælk, vaniljestang og salt og kog grøden under låg ved lav varme og under jævnlig omrøring i ca 45 minutter. Imens deles blommerne i halve og stenen fjernes. Anbring de halve blommer i et ildfast fad med bagepapir i bunden, drys med sukker og dryp med sirup og læg kanelstangen ved og bag blommerne i ca 20 minutter ved 200˚ indtil de er bløde men ikke smattede. Tag blommerne ud og lad dem køle af, imens grøden bliver færdig. Når grøden er færdig fjernes vaniljestangen og mascarponen tilsættes. Rør grøden cremet og lad den stå og trække et par minutter under låg. Server med de lune bagte blommer og evt et drys kanel.

 

Læs også: Grød med æble, kanel og mandler

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være