Tørre ingredienser
250 g grovvalset havre eller quinoa
75 g grove kokosflager
75 g usaltede cashewnødder
75 g pekannødder
75 g mandelflager, med eller uden skal
75 g solsikkefrø
40 g græskarkerner
40 g hvide sesamfrø
1 tsk vaniljepulver
2 tsk stødt kanel
1 tsk stødt muskatnød
1 tsk saltflager
Våde ingredienser
80 g kokosolie
80 g fintmalet jordnøddesmør eller mandelsmør
50 ml akaciehonning eller agavesirup
citronskal fra 2 citroner
Thorbjörg Hafsteinsdottir er uddannet sygeplejerske, ernæringsterapeut og certificeret coach. Hun en kvinde med ben i næsen, og har blandt andet udgivet bøgerne “10 år yngre på 10 uger” og “9 veje til vitalitet”. Nedenfor giver hun ChriChris læsere opskriften på en sund müsli fyldt med power.
Giver 700 g. müsli.
Sådan gør du
Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål, og bland alle de våde sammen i en anden, minus citronskallen. Miks derefter de to ting godt og grundigt sammen. Brug eventuelt hænderne, plastikhandsker anbefales til dette arbejde.
Fordel myslien på en bagepapirbeklædt bradepande, og bag ved 170° i cirka 14 minutter. Rør i myslien hvert femte minut. Den skal føles tør, når den er færdig.
Citronskallen blandes i granolaen, når den er ristet.
Opbevares i en lukket beholder og skal stå køligt.
Tip: Brug denne fantastiske granola på islandsk skyr, økologisk yoghurt naturel eller sojayoghurt. Smager også himmelsk på chiagrød.