150 g mandelmel
2 æg
½ tsk bagepulver
1,5 dl mælk
½ tsk salt
1 tsk ren vaniljepulver
1 moden banan
Kokosolie til stegning
Hvis du ikke har et vaffeljern, kan dejen sagtens bruges til små, tykke pandekager. Jeg er vild med vafler til morgenmad. Denne variant er lavet på mandelmel og derfor glutenfri.
Giver 4 stk.
Sådan gør du
Rør mandelmel sammen med æg, bagepulver, mælk, salt og vanilje. Mos bananen, og rør det i dejen. Rør det hele godt rundt, indtil dejen er glat og uden klumper.
Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op.
Vaflerne spises med det samme og gerne med god syltetøj, ahornsirup, skyr, frisk frugt – eller bare uden noget til.
LÆS OGSÅ: Bagte æg med spinat