Trekornsgrød med bær & flødeskum

Ingredienser

2 dl trekornsflager, fra Urtekram eller 1 dl havregryn og 1 dl speltflager

20 g tørrede tranebær, grofthakket

20 g svesker, grofthakket

1 knsp. havsalt

4 dl mælk (f.eks. letmælk eller sojamælk med kalcium) eller vand

1 håndfuld af årstidens friske bær f.eks. hindbær og blåbær

50 g nødder, grofthakket

2 dl piskefløde, pisket til skum

Til 2 personer

Sådan gør du

Kom trekornsflager i en kasserolle og rist dem ved jævn varme til de begynder at blive let gyldne. Tilsæt tørret frugt, salt og mælk/vand. Rør grundigt. Lad det simre 5-8 minutter under jævnlig omrøring. Servér grøden med flødeskum, friske bær og grofthakket hasselnødder.

Tip: Det er ikke nødvendigt at tilsætte nogen form for sødemiddel, da de tørrede frugter søder denne grød. Grøden kan anvendes som dessert, mellemmåltid eller morgenmad her evt. uden flødeskum. Giver alm. flødeskum dig mavepine, er du veganer eller bare nysgerrig på nye smage kan du erstatte det med kokosskum, der laves ved at piske den del af kokosmælk der er stift efter at være opbevaret på køl. 

LÆS OGSÅ: Chiagrød med mango

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være