Food&Health

Trekornsgrød med bær & flødeskum

Trekornsgrød med bær & flødeskum
Ingredienser

2 dl trekornsflager, fra Urtekram eller 1 dl havregryn og 1 dl speltflager

20 g tørrede tranebær, grofthakket

20 g svesker, grofthakket

1 knsp. havsalt

4 dl mælk (f.eks. letmælk eller sojamælk med kalcium) eller vand

1 håndfuld af årstidens friske bær f.eks. hindbær og blåbær

50 g nødder, grofthakket

2 dl piskefløde, pisket til skum

Til 2 personer

Sådan gør du

Kom trekornsflager i en kasserolle og rist dem ved jævn varme til de begynder at blive let gyldne. Tilsæt tørret frugt, salt og mælk/vand. Rør grundigt. Lad det simre 5-8 minutter under jævnlig omrøring. Servér grøden med flødeskum, friske bær og grofthakket hasselnødder.

Tip: Det er ikke nødvendigt at tilsætte nogen form for sødemiddel, da de tørrede frugter søder denne grød. Grøden kan anvendes som dessert, mellemmåltid eller morgenmad her evt. uden flødeskum. Giver alm. flødeskum dig mavepine, er du veganer eller bare nysgerrig på nye smage kan du erstatte det med kokosskum, der laves ved at piske den del af kokosmælk der er stift efter at være opbevaret på køl. 

LÆS OGSÅ: Chiagrød med mango

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *