Er du kørt lidt træt i den almindelige havregrød, bør du helt sikkert springe ud i denne model med spelt og sesam. Sesamfrø har en fin aromatisk, nøddeagtig smag, der forstærkes, når de ristes. Speltgrøden efterlader dig mæt og glad med et stabilt blodsukker i lang tid. I denne version er grøden toppet med ahornsirup og karamelliserede pekannødder, der giver både sødme og knas til den bløde grød.
Sådan gør du
Karamelliserede pekannødder – Smør og honning kommes i en lille gryde og smeltes sammen. Når det bruser op, tilsættes pekannødder, salt og evt. en smule kanel. Rør, til honningmassen har lagt sig i et fint, jævnt lag på nødderne. Sæt til side.
Speltgrød – Hæld speltflager, mælk og vand i en gryde. Kog op ved høj varme, og lad det efterfølgende koge til passende konsistens ved medium varme. Smag til med salt og kokosolie.
Hæld speltgrøden i en JAR, drys den med kanel, og tilsæt lidt ahornsirup efter smag. Afslut med de karamelliserede pekannødder, der både ser smukke ud og smager helt forrygende.