Speltgrød med ristede sesamfrø & pekannødder

Ingredienser

Speltgrød

3 dl grov- eller

finvalsede speltflager

3 dl vand

3 dl mælk, riseller mandelmælk

½ tsk. kokosolie

havsalt til tilsmagning

Karamelliserede pekannødder

En håndfuld pekannødder

1 spsk. honning

½ tsk. smør

½ tsk. stødt kanel (kan undlades)

1 knivspids salt

Kanel

Ahornsirup

Er du kørt lidt træt i den almindelige havregrød, bør du helt sikkert springe ud i denne model med spelt og sesam. Sesamfrø har en fin aromatisk, nøddeagtig smag, der forstærkes, når de ristes. Speltgrøden efterlader dig mæt og glad med et stabilt blodsukker i lang tid. I denne version er grøden toppet med ahornsirup og karamelliserede pekannødder, der giver både sødme og knas til den bløde grød.

Sådan gør du

Karamelliserede pekannødder – Smør og honning kommes i en lille gryde og smeltes sammen. Når det bruser op, tilsættes pekannødder, salt og evt. en smule kanel. Rør, til honningmassen har lagt sig i et fint, jævnt lag på nødderne. Sæt til side.

Speltgrød – Hæld speltflager, mælk og vand i en gryde. Kog op ved høj varme, og lad det efterfølgende koge til passende konsistens ved medium varme. Smag til med salt og kokosolie.

Hæld speltgrøden i en JAR, drys den med kanel, og tilsæt lidt ahornsirup efter smag. Afslut med de karamelliserede pekannødder, der både ser smukke ud og smager helt forrygende.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet