Food&Health

Bagt havregrød med lækker  topping

Bagt havregrød med lækker  topping
(Artiklen indeholder affiliate-links)
Ingredienser

Bagt havregrød

1/2 most banan (gerne overmoden)

1 dl havregryn

1 tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljepulver

3/4 dl vand (eller mælk)

1 spsk. chiafrø

Lidt salt

Bagt havregrød er den perfekte morgenmad, og specielt med en masse lækre og forskellige superfoods som topping. Havregrøden minder lidt om mellemting mellem grød og kage, og minder derfor ikke om den ellers kedelige skål med havregyn eller havregrød. Så hvis du er ligeså vild med tanken om sund og mættende morgenmad der minder om kage, og har lidt ekstra tid om morgenen, er dette den perfekte ret. 

Opskriften i sig selv er ret simpel og kan tilpasses efter ens egne behov, da grød kan laves i alle mulig tænklige variationer.

Til 1 person.

LÆS OGSÅ: Skøn morgenmad: Acai smoothie bowl

 

Sådan gør du

Start med at forvarme din ovn på 200 grader

Klargør en ildfast skål, foliobakke eller muffinforme med lidt smør

Mos en halv banan og tilsæt derefter havregryn, bagepulver, vaniljepulver, chiafrø, vand og lidt salt til mosen

Rør det godt sammen og hæld det i formen

Hvis du ønsker at toppingen skal bages sammen med grøden skal denne på nu – evt. drysse lidt bær, nødder eller æbler ovenpå grøden

Grøden skal bages ved 200 grader i 20 min.

Servér den bagte grød lun og med lidt lækkert oven på

 

Som topping til bagt havregrød er der ligeså mange forskellige varianter som der er er varianter af selve grøden. En klar favorit er at komme en klat græsk yoghurt eller skyr, med lidt honning og hjemmelavet grenola over, eller at pynte med lidt ekstra friske bær (som evt. også er bagt sammen med grøden). Den smager ligeledes skønt med banan, mandler eller peanutbutter, eller æbleskiver og kanel. Det er et uendeligt antal muligheder, og det er derfor også en ret man aldrig bliver træt af.

LÆS OGSÅ: 4 nemme opskrifter på lækker morgenmad

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *