Food&Health

Lækker cremet chiagrød med kokosmysli & æbler

Lækker cremet chiagrød med kokosmysli & æbler
Ingredienser

Til kokosmyslien

(nok til i hvert fald

8 portioner)

5 dl blandede nødder

1 dl hørfrø

1 dl kokosflager

1 dl kokosmel

1 spsk. kanel

1 tsk. vaniljepulver

½ tsk. salt

3 spsk. fibersirup gold

eller yaconsirup

1 spsk. kokosolie

2 dl tørrede morbær

Til chiagrøden

2 dl kokosmælk

40 g chiafrø

Desuden

1 stort æble

½ tsk. vaniljepulver

8 dråber flydende stevia

2 dl græsk yoghurt

Vi elsker chiagrød! De små chiafrø er sprængfyldte med næringsstoffer, og herudover har de en helt særlig egenskab til at gelere, når de kommer i forbindelse med væske. Det er den egenskab, vi udnytter, når vi laver chiagrød. Her er den kolde grød serveret med en mysli med kokos og kanel samt friske æblestykker på toppen. Resultatet er et virkeligt lækkert morgenmåltid i den søde genre, som mætter rart og længe.

Til 2 personer

Sådan gør du

Mysli

Forvarm ovnen til 160 °C varmluft. Hak nødder mellemgroft, og bland dem i en stor skål med hørfrø, kokosflager, kokosmel, kanel, vaniljepulver, salt, sirup og kokosolie. Bland det hele godt sammen, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist myslien i 15-20 minutter, til det er gyldent, og vend rundt. Lad det køle helt af, og bland så med morbær. Opbevares i et lufttæt glas.

Chiagrød

Aftenen før blandes kokosmælk, chiafrø, vaniljepulver og stevia i en skål og sættes på køl til næste morgen. Her røres den nu tyknede grød igennem og blandes med græsk yoghurt. Fordel i to skåle og server med mysli og æble i tern eller skiver.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *