Food&Health

Sommersalat med nye kartofler

Sommersalat med nye kartofler
Ingredienser

500 g nye kartofler

2 spsk. salt til kogevandet

1 hoved hjertesalat

1 rød peber

1/2 lille blomkålshoved

2 spsk. kapers

2 spsk. cornichoner i tynde skiver

3 stængler bladselleri

3 forårsløg

1 håndfuld friske basilikumblade

100 g parmesanost

Vinaigrette:

1/2 dl æblecidereddike eller balsamicoeddike

1 spsk. Dijonsennep

1 god knivspids salt

1/2 tsk. honning

Der er få ting om sommeren, som bringer større madglæde end nye danske kartofler. Jeg tror ikke jeg kender nogen, som ikke bryder sig om dem, og det med god grund. Kartofler dyrket i den gode danske muld har en helt særegen smag og tekstur, som nærmest smelter i munden. I en salat som denne er de fuldstændig vidunderlige, og kan nemt gøre det ud for et måltid. Den er lavet af masser af sprøde grøntsager, og en dejlig senneps-vinaigrette, og mere behøver man altså ikke. Den bedste måde at koge nye kartofler på til en salat, er efter min mening at bringe dem i kog i godt saltet vand, og når de koger, så slukker jeg for dem, og lader dem stå en time i kogevandet. Så bliver de helt perfekte, og lige tilpas faste og let klistrede i konsistensen, ganske som nye kartofler bør være

Sådan gør du:

Start med at koge kartoflerne som beskrevet ovenfor. Dup dem tørre og skær dem i store tern. Skær rød peber, blomkål, bladselleri og forårsløg i tynde skiver, og vend med kartoflerne. Vend yderligere forsigtigt med hjertesalatblade revet i store stykker og basilikumbladene og hæld salaten på et fad. Hæld vinaigretten ud over dem og drys med parmesanosten. Den er dejlig ganske frisklavet, men vil du gemme lidt til madpakken eller lignende, så vent med at hælde dressingen på, så undgår du at grøntsagerne bliver bløde.

Læs også: Hindbærtærte med bagt mandelcreme

Læs også: Kartoffel, sellericreme & sprøde løg

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *