Food&Health

Omelet med yoghurt – persillecreme

Omelet med yoghurt - persillecreme
Ingredienser

Omelet:

1 stort æg

1 spsk. vand

Ca. 100 g revet squash – brug den grove side af rivejernet

1 spsk. finthakket persille

1 spsk. hakket dild

Lidt salt

Friskkværnet peber

Lidt olie eller smør til stegning

Feta-yoghurtcreme:

1 ½ dl græsk yoghurt

Ca. 50 g feta – gerne en lidt blød en af slagsen

Tilsæt evt. finthakkede blandede krydderurter, om du vil

Omelet er jo noget af det nemmeste i verden at lave og ydermere en perfekt base at variere ud fra. 1 æg og 1 spsk. væde (vand, mælk, fløde) og lidt salt og peber, så har du din grundstamme, som du kan variere ud fra i en uendelighed. Denne omelet minder om Grækenland med feta og serveres med en lækker cremet yoghurtcreme, så vi kan drømme os til varmere himmelstrøg.

Sådan gør du

Mos fetaen med en gaffel, og bland med yoghurten. Hvis man ønsker konsistensen helt cremet, kan man også blende feta og yoghurt sammen – har man valgt at bruge krydderurter, skal de blendes/moses med. Smag til med lidt salt og peber. Pisk ægget med vandet, og krydr med salt og peber. Vend den revne squash i. Varm en pande – gerne slip-let – det gør det virkelig meget nemmere – op med olien, her skal bruges ca. 1 spsk., og når olien er godt varm, hældes æggemassen på panden. Lad omeletten stege et minuts tid på samme side, hvorefter den ene side forsigtigt foldes ind over den anden. Lad den stege et øjeblik, og vend så omeletten, så også den anden side får lidt yderligere varme. ’Hæld’ forsigtigt omeletten ud på en tallerken, og top med en skefuld eller to af fetacremen. Server evt. med solmodne tomater med blot lidt god olivenolie og salt.

Læs også: Yoghurt med frugt & nødder

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *