400 g friskfileteret laks uden skind, skåret i grove stykker
1 madæble, skåret i tynde både
100 g grofthakkede, grønne oliven uden sten – eventuelt fyldte
15 vindruer, skåret i halve
ó cantaloupe, honning- eller netmelon, skåret i tern
Bladene fra 1 kvist frisk rosmarin
Friskkværnet sort peber
Til 4 personer som hovedmåltid, hvis der er ekstra grøntsager.
En fænomenal kombination af laks der smelter på tungen sammen med sødme og friskhed fra frugterne, olivens brede smag og aromatiske noter fra rosmarinen. Peber bidrager med lidt stærkt og så er dine smagsløg med garanti også tilfredsstillede. Ørred kan skæres i mindre stykker og tilberedes på samme maner. Prøv at erstatte oliven med kapers. Retten kan godt holde 1 døgn i køleskabet.
Sådan gør du
Bland laks, æbler, oliven, vindruer, melon og rosmarin sammen på en stor bradepande belagt med bagepapir. Giv det hele 8-9 minutter i en 175° C varm ovn. Laksen er færdig, når der begynder at komme mælkehvide dråber i overfladen og det skiller i flager, hvis du prikker til et stykke med en gaffel.
Læs også: Laksefingre i æble – banancover
Læs også: Kakao mousse på avocado