1 banan, most
2 store æg
1,5 dl brun rismel eller fintmalet fuldkornsspeltmel
1 æble, fintrevet
1 hvidløg, finthakket
1 spsk små kapers, skyllede hvis de ligger i salt
1 lille rødløg, finthakket
1 tsk mellemstærk karrypulver
1/8 tsk stødt muskatnød
1 knivspids vaniljepulver
1 knivspids hav- eller stensalt
1 drys friskkværnet sort peber
2 store laksestykker uden skind og ben, helst skåret på tværs af en lakseside
Kokosolie eller økologisk smør til stegning
Til 2 meget sultne personer
Fisk i ”emballage” er et børnehit og godt nok er jeg blevet ældre, men den slags vil jeg gerne have stadigvæk. Mine hænder er jo blevet lidt større, så det er nærmere lakseburgere end fiskefingre.
Oplagt tilbehør er en salat der er sprød og en smule bitter, f.eks. mizuna med pærer vendt i ingefær. Og husk at de her laksebasser også smager genialt kolde i madpakken…eller i en hjemmelavet burgerbolle lavet på fuldkornsmel og langtidshævet selvfølgelig.
Sådan gør du
Bland banan, æg, mel, æble, hvidløg, kapers, rødløg, karry, muskatnød, vanilje, salt og peber og rør det til en tyk dej.
Vend laksestykkerne i dejen. Sørg for at de er helt dækkede.
Steg dem i kokosolie. Giv dem 1 minut på hver side ved høj varme. Hæld resterende dej på oversiden af hvert stykker, mens du giver det det første minutter. Derefter yderligere 2-3 minutter på hver side ved mellemhøj varme, så de lige er gennemstegte. Personligt vil jeg have min laks ”rød” i midten, så stykkerne får kun 2 minutter på hver side, hvis jeg jonglerer med panden, men du kan også give dem 3 eller endda 4 minutter på hver side, hvis du vil have laksen helt gennemstegt.
Læs også: Laks med frugt, oliven & rosmarin
Læs også: Kakao mousse på avocado