Nemme, sunde laksefingre til frokosten

Fisk i ”emballage” er et børnehit og godt nok er jeg blevet ældre, men den slags vil jeg gerne have stadigvæk. Mine hænder er jo blevet lidt større, så det er nærmere lakseburgere end fiskefingre. Oplagt tilbehør er en salat der er sprød og en smule bitter, f.eks. mizuna med pærer vendt i ingefær.
Ingredienser

1 banan, most

2 store æg

1,5 dl brun rismel eller fintmalet fuldkornsspeltmel

1 æble, fintrevet

1 hvidløg, finthakket

1 spsk små kapers, skyllede hvis de ligger i salt

1 lille rødløg, finthakket

1 tsk mellemstærk karrypulver

1/8 tsk stødt muskatnød

1 knivspids vaniljepulver

1 knivspids hav- eller stensalt

1 drys friskkværnet sort peber

2 store laksestykker uden skind og ben, helst skåret på tværs af en lakseside

Kokosolie eller økologisk smør til stegning

Til 2 meget sultne personer

Fisk i ”emballage” er et børnehit og godt nok er jeg blevet ældre, men den slags vil jeg gerne have stadigvæk. Mine hænder er jo blevet lidt større, så det er nærmere lakseburgere end fiskefingre.

Oplagt tilbehør er en salat der er sprød og en smule bitter, f.eks. mizuna med pærer vendt i ingefær. Og husk at de her laksebasser også smager genialt kolde i madpakken…eller i en hjemmelavet burgerbolle lavet på fuldkornsmel og langtidshævet selvfølgelig.

Sådan gør du

Bland banan, æg, mel, æble, hvidløg, kapers, rødløg, karry, muskatnød, vanilje, salt og peber og rør det til en tyk dej.

Vend laksestykkerne i dejen. Sørg for at de er helt dækkede. 

Steg dem i kokosolie. Giv dem 1 minut på hver side ved høj varme. Hæld resterende dej på oversiden af hvert stykker, mens du giver det det første minutter. Derefter yderligere 2-3 minutter på hver side ved mellemhøj varme, så de lige er gennemstegte. Personligt vil jeg have min laks ”rød” i midten, så stykkerne får kun 2 minutter på hver side, hvis jeg jonglerer med panden, men du kan også give dem 3 eller endda 4 minutter på hver side, hvis du vil have laksen helt gennemstegt.

Læs også: Laks med frugt, oliven & rosmarin

Læs også: Kakao mousse på avocado

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet