400 g kød, fx rester af gris, okse, pølser eller kylling
8 gulerødder
4 persillerødder
6 kartofler
½ selleri
4 løg
8 jordskokker
Olie til stegning
Salt og peber
Tilbehør
8 æg
4 skiver rugbrød
Syltede rødbeder
Engelsk sauce
Sådan gør du
Skær kød og grøntsager ud i lige store tern. Brun dem ad flere omgange på en pande i olien, og kværn godt med salt og peber over. Kom ingredienserne op i et fad, efterhånden som de er klar, og varm til sidst det hele igennem 10 minutter i ovnen ved 175 grader.
Spejl æggene, og rist rugbrødet.
Server biksemaden med spejlæg, ristet rugbrød, syltede rødbeder og engelsk sauce.
Tip
Biksemad kan laves med alle former for grøntsager og kød. Tøm ud i køleskabet, og gør evt. retten til luksusmad med en hjemmepisket bearnaise til.
Læs også: Osso Buco
Læs også: Lam i stærk karry med pastinak