Biksemad med rodfrugter

Skær kød og grøntsager ud i lige store tern. Brun dem ad flere omgange på en pande i olien, og kværn godt med salt og peber over. Kom ingredienserne op i et fad, efterhånden som de er klar, og varm til sidst det hele igennem 10 minutter i ovnen ved 175 grader.
Ingredienser

400 g kød, fx rester af gris, okse, pølser eller kylling

8 gulerødder

4 persillerødder

6 kartofler

½ selleri

4 løg

8 jordskokker

Olie til stegning

Salt og peber

 

Tilbehør

8 æg

4 skiver rugbrød

Syltede rødbeder

Engelsk sauce

Sådan gør du

Skær kød og grøntsager ud i lige store tern. Brun dem ad flere omgange på en pande i olien, og kværn godt med salt og peber over. Kom ingredienserne op i et fad, efterhånden som de er klar, og varm til sidst det hele igennem 10 minutter i ovnen ved 175 grader.

Spejl æggene, og rist rugbrødet.

Server biksemaden med spejlæg, ristet rugbrød, syltede rødbeder og engelsk sauce.

Tip

Biksemad kan laves med alle former for grøntsager og kød. Tøm ud i køleskabet, og gør evt. retten til luksusmad med en hjemmepisket bearnaise til.

Læs også: Osso Buco

Læs også: Lam i stærk karry med pastinak

Læs også: Svinenakke med porrer & persille rødder i øl

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide