Grønne gryderetter

Mette Helbæk har egentlig en kandidat i PR, men det er kærligheden til mad, der har fort hende til hvor hun i dag er rent karrieremæssigt. Som opskriftudvikler, madstylist og skribent sætter Mette sit kulinariske fingerprint på både danske og udenlandske magasiner og ikke mindst hos restauranten Stedsans, som Mette driver sammen med sin dygtige mand, kokken Flemming Schiøtt Hansen, som ligesom Mette sætter en ære i at bruge lokale, økologiske og friske råvarer, dyrket med omtanke for miljø og smag.

Mette Helbæk har egentlig en kandidat i PR, men det er kærligheden til mad, der har fort hende til hvor hun i dag er rent karrieremæssigt. Som opskriftudvikler, madstylist og skribent sætter Mette sit kulinariske fingerprint på både danske og udenlandske magasiner og ikke mindst hos restauranten Stedsans, som Mette driver sammen med sin dygtige mand, kokken Flemming Schiøtt Hansen, som ligesom Mette sætter en ære i at bruge lokale, økologiske og friske råvarer, dyrket med omtanke for miljø og smag.

Mette har en forkærlighed for særligt nordiske grøntsager, hvilket blandt andet kom til udtryk, da hun startede gourmetgrønthandlen Din Baghave og skrev kogebogen Grøntsagsbiblen (Lindhardt & Ringhof, 2012). Se mere om både Mette Helbæk og Restaurant Stedsans på Mhelbak og Clean Simple Local.

Her har vi fået fire opskrifter på lækre sammensimrede retter med lidt mere af det grønne.

Opskrifterne er fra kogebogen Grøntsagsbiblen.

Osso Buco

Biksemad med rodfrugter

Lam i stærk karry med pastinak

Svinenakke med porrer & persillerødder i øl

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Lun kartoffelsalat med asparges

Ingredienser3 spsk. eddike, gerne æbleeddike 3 spsk. sukker ¾ dl fløde 3 friske mellemstore rødløg 1 bundt danske radiser, skåret over på langs 2 spsk.