Lam i stærk karry med pastinak

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af rivejernet. Hak løget fint. Varm lidt olie op i en gryde, kom hvidløg, ingefær, løg og de tørrede krydderurter i gryden, og rist det ved middel varme i 3-4 minutter.
Ingredienser

5 fed hvidløg

2 cm ingefær

1 løg

Olie til stegning

1 spsk korianderfrø

1 tsk stødt, tørret chili

1 spsk spidskommen

1 spsk madraskarry

1 tsk sennepsfrø

500 g pastinakker

500 g gulerødder

800 g lammesmåkød

150 g tomatpuré

8 dl vand

Salt

Ris eller brød til servering

Sådan gør du

Riv hvidløg og ingefær på den fine side af rivejernet. Hak løget fint. Varm lidt olie op i en gryde, kom hvidløg, ingefær, løg og de tørrede krydderurter i gryden, og rist det ved middel varme i 3-4 minutter.

Skræl pastinakker og gulerødder, skær dem i mindre stykker, og kom dem i gryden sammen med lammesmåkød og tomatpuré. Brun kød og grøntsager godt.

Hæld vandet i gryden, og lad det komme i kog. Lad karryen simre i ca. 1 time, til kødet er mørt. Smag til med salt.

Server med ris eller brød, fx naanbrød.

Læs også: Osso Buco

Læs også: Biksemad med rodfrugter

Læs også: Svinenakke med porrer & persille rødder i øl

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Skøn julet Irish Coffee

Ingredienser(2 personer) 2 spk brun farin 2 tsk ahornsirup 1 knivspids revet Tonkabønne 8 cl Tullamore D.E.W. 20 cl stærk kaffe 4 tsk. letpisket flødeskum