Osso Buco

Fyldet i en osso buco bør afgøres af årstiden. Er det sommer, så gå efter friske tomater, spæde rodfrugter og nye løg. Om vinteren kan tomaterne erstattes af dåsetomater og mere grove rodfrugter.
Ingredienser

4 skiver kalveskank

Salt og peber

Olie

70 g tomatpuré

3 fed hvidløg

4 dl hvidvin

Ca. 1 l vand

400 g rodfrugter, fx persillerødder og gulerødder

4 rødløg, gerne nye

20 små, faste tomater

Olivenolie

Salt og peber

Revet skal af 1 citron

1 bdt persille

Groft ristet brød til servering

 

Fyldet i en osso buco bør afgøres af årstiden. Er det sommer, så gå efter friske tomater, spæde rodfrugter og nye løg. Om vinteren kan tomaterne erstattes af dåsetomater og mere grove rodfrugter.

Sådan gør du

Gnid kalveskankene ind i salt og peber. Skær et hak i senen yderst på hver skank, så de ikke ‘folder’ alt for meget. Brun dem godt i en gryde med en smule olie og tomatpuréen.

Hak hvidløgene, og lad dem sautere med de sidste 2 minutter. Hæld hvidvin og vand i gryden, så det dækker skankene. Læg låg på gryden, og lad den simre i 1½-2 timer, til skankene er møre. Hæld evt. mere væde ved undervejs, hvis gryden er ved at koge tør.

Skrub rodfrugterne, og skær løgene over på midten. Vask tomaterne, og vend alle grøntsagerne med olivenolie, salt og peber. Sæt dem i en 200 grader varm ovn i ca. 20 minutter.

Tag skankene op af gryden, og vend grøntsager, citronskal og hakket persille i saucen. Smag evt. til med salt, peber og citronsaft, men højst sandsynligt smager den allerede himmelsk. Husk at grave marven ud af benene og spise den med brød, persille og groft salt sammen med osso bucoen.

Læs også: Biksemad med rodfrugter

Læs også: Lam i stærk karry med pastinak

Læs også: Svinenakke med porrer & persille rødder i øl

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt