Svinenakke med porrer & persillerødder

Skær svinekødet i tern på ca. 50 g. Brun det stille og roligt i smør i en tykbundet gryde. Når det er brunt på alle sider, tages det op og stilles til side. Skær persillerødder, skalotteløg og porrer i tykke skiver, og brun dem i det samme fedtstof som kødet.
Ingredienser

800 g svinenakke

Smør til stegning

12 persillerødder

8 skalotteløg

4 slanke porrer

½ flækket hvidløg

4 timiankviste

2 laurbærblade

1 tsk. hele sorte peberkorn

2 Porse Guld øl (en anden bitter øl kan bruges, men pas på, den ikke bliver for mørk og sød)

Evt. mere øl

Hakket persille og ristet rugbrød til servering

Sådan gør du

Skær svinekødet i tern på ca. 50 g. Brun det stille og roligt i smør i en tykbundet gryde. Når det er brunt på alle sider, tages det op og stilles til side.

Skær persillerødder, skalotteløg og porrer i tykke skiver, og brun dem i det samme fedtstof som kødet. Når de har fået farve og er blevet bløde og karamelliserede efter ca. 20 minutter, tages halvdelen af grøntsagerne op.

Kom kødet tilbage i gryden sammen med hvidløg, timian, laurbærblade, peberkorn og øl. Hæld vand på, så det dækker Lad det hele småsimre under låg, indtil kødet er mørt. Det tager ca. 2 timer.

Sigt saucen fra kødet, og blend den med en passende mængde af suppeurterne (tag timian, peber og laurbærblade væk), til konsistensen er god. Lun kødet og de brunede urter i saucen, og juster evt. med lidt mere øl, hvis saucen er blevet for sød.

Drys med hakket persille, og server med ristet rugbrød.

Læs også: Osso Buco

Læs også: Biksemad med rodfrugter

Læs også: Lam i stærk karry med pastinak

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

3 tips til sexlivet

Facts Amanda Lagoni er uddannet rytmisk sanger, og uddannet parterapeut og sexolog, samt udvikler af konceptet Vokalterapi. Amanda driver egen klinik i Stefansgade, Kbh N,

Sommerlige solbærsnitter

IngredienserAntal: 10 store solbærsnitter Sværhedsgrad: Let Mørdej 100 g sukker 200 g hvedemel 100 g durumel 1 tsk vaniljesukker 200 g smør 2 æggeblommer Andet