Kylling- & avocadosuppe

I mange år var dette min signatursuppe. Jeg har aldrig serveret den for nogen, der ikke har elsket den. Den er sund, virkelig sund, smager himmelsk og er så nem at lave.
Ingredienser

Til 3-4 personer

4 kyllingefileter eller en hel kylling

Olivenolie til stegning

4 skalotteløg
(eller 2 almindelige løg)

2 spsk karry (sød karry, indonesisk karry, stærk karry, madraskarry)

2 tsk salt

1 tsk peber

2,5 L kogende vand

2 tsk Herbamare Urtebouillon
(fås i helsebutikker)

1,5 bouillonterning med
hønsesmag (eller flydende bouillon)

Saften af 1,5 citron

2 tsk sukker

3-4 spsk cheasy fraiche 5 %

3 avocadoer

I mange år var dette min signatursuppe. Jeg har aldrig serveret den for nogen, der ikke har elsket den. Den er sund, virkelig sund, smager himmelsk og er så nem at lave.

Sådan gør du

Kom kyllingefileterne (eller kyllingen) i en gryde med kogende vand. Læg låg på og lad dem koge i 20 til 30 minutter. Tjek om de er færdige ved at skære en igennem. Når de er færdige lægger du dem på et skærebræt og stiller dem til side. Hak løgene, hæld olivenolie i bunden af en gryde og brun løgene let i 1 spsk karry ved svag varme. Riv kødet fra kyllingen i mindre stykker og kom det i gryden. Krydr med salt og peber. Hæld 2ó l kogende vand i gryden. Du kan evt bruge vandet, som du kogte kyllingen i. Tilsæt herbamare, hønsebouillion og endnu 1 spsk karry i suppen. Lad suppen koge op, tilsæt dernæst citronsaft og smag til med sukker. Tilsæt cheasyfraiche og rør rundt. Skær kødet fra de tre avocadoer i tern og kom det i suppen som det sidste. 

Tip: Hvis du har travlt, kan du stege kyllingefileterne i små stykker med løg og karry i stedet for at koge dem. 

Hvis du bruger bouillonterning, så smuldr den i kogende vand eller suppe i stedet for at dumpe hele terningen ned, så opløses den hurtigere.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450