[single_post_category_name]

Svineskank med kål & gulerod

Egentlig var den ret tænkt meget mere rustik. Noget med en langtidsstegt svineskank og spidskål som var flækket og grillet. Men hey, nogle gange må man gerne ændre i det. Det er jo bare mad. Så jeg kastede mig i stedet ud i at braisere skanken i øl og servere den sammen med kål i et par variationer. Det er meget nemmere end det lyder og er enormt stressfrit, når det kommer til stykket. Lav skankene dagen før.

Jeg har brugt sortkål til chips og puré, men det kan erstattes af grønkål, hvis du ikke kan skaffe sortkål.

Sådan gør du

Dagen før:

Kom svineskanken i en stegeso eller gryde med låg, som kan klare en tur i ovnen. Giv den selskab af øl, løg, gulerødder, fennikel, laurbær og peberkorn. Sæt den ind ved cirka 140 grader og lad den braisere i 5-6 timer. Lad den efterfølgende køle i væsken i en time til to. Nu er kødet smørmørt. Pluk kødet af benet og kom det i en boks i køleren. Si suppeurterne fra væsken og kom denne i en gryde. Reducer væsken ned til cirka 2-3 deciliter og kom også denne på køl.

Find de pæneste sortkålsblade, skyl og tør dem.  Kom dem på en bageplade og pensel med olie. Sæt dem i ovnen ved 150 grader og bag dem til de er tørret ind til chips. Det vil tage et sted mellem 10 og 20 minutter. Hav et øje på dem hele tiden. Drys dem med salt efterfølgende. Opbevar dem i en lufttæt boks, så de ikke får fugt og bliver bløde.

Tag de resterende sortkålsblade og kog i cirka 7-8 minutter. De skal være bløde. Det sidste minut tilsættes spinaten, som blot skal falde sammen. Sigt størstedelen vandet fra og blend sammen med de kogte bønner. Blend lang tid nok til det bliver en HELT glat puré. Passer denne igennem en finmasket sigte og sæt på køl.

Kog gulerødderne i letsaltet vand til de er al dente. Tag dem fra og kom på køl.

Til servering:

Varm kålpureen i en kasserolle og kom smør ved. Smag til med salt og peber.

På en pande smeltes smør og det trevlede kød kommes på. Lad det stå ved mellem varme og varme op. Tilsæt eventuelt en spiseskefuld af den reducerede kogelage. 

På en anden pande kommes den resterende kogevæske, som smeltes, smør og honning kommes ved. Når blandingen bobler kommes gulerødderne ved. De skal blot lunes igennem.

Til anretningen kommes kødet på tallerknen, gerne i en form som kan skjules af sortkålschipsen. Kom en spiseskefuld eller to af saucen, som ligger ved gulerødderne over. Top det op med sortkålschipsen. Sæt/træk en god spiseskefuld puré på tallerknen og placer guleroden herpå. Pynt guleroden med kørvel.

Læs også: Tournedos med andelever

Læs også: Ossobuco alla milanese

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide