Kyllingefond

Items

1 stor hel kylling

1 helt gult løg

2 laurbærblade

8-10 hele peberkorn

1 stor gulerod

2 stængler bladselleri toppen fra 2 porrer

Ca. 2 ½ liter koldt vand, eller så det dækker

Ca. 1 liter fond

Sådan gør du

Anbring alle ingredienser i en stor gryde og lad fonden koge op, fjern løbende skummet det første kvarters tid, og lad derefter fonden simre i et par timer. Sigt væden fra og hæld den i en ren gryde. Hvis du har en gammel stofble, ren selvfølgelig!, eller et helt tyndt stykke stof/ostelærred eller lignende, så er det rigtig godt at sigte fonden igennem. Lad fonden koge ind til en liter i den nye gryde, lad den herefter køle af og opbevar den i køleskabet og brug den indenfor et par dage, eller frys ned og brug indenfor en måneds tid.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide