[single_post_category_name]

Blinis med hytteost, majs & purløg

– hertil stenbiderrogn og creme fraiche

En klassiker på canape-bordet. Sæsonen for stenbiderrogn er kort, og som med alt andet som kun fås for en begrænset periode, er det noget med at nyde den, når den er der. En helt klassisk måde at servere den på, er som her, på blinis, en lille boghvedepandekage, med fuldfed creme fraiche og finthakket rødløg eller purløg. Jeg har lavet blinisen på halvt boghvedemel, halvt hvedemel, og blendet dejen med hytteost, som giver både proteiner og saftighed. Masser af finthakket purløg og majskerner giver det sidste touch.

Ca. 18 små pandekager

Sådan gør du

Blend hytteost, æggeblommer, mælk, boghvedemel, hvedemel, bagepulver, sukker og salt sammen til en jævn masse. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen sammen med purløg og majskerner. Steg de små blinis på en dertil indrettet blinispande, eller på en almindelig pande. Jeg bruger smør, fordi det samger bedst. Der går ca 1 spsk. dej til hver blinis. Server de friskbagte blinis med en skefuld cremefraiche, en skefuld frisk stenbiderrogn og masser af hakket purløg/rødløg.

Tip: blinisene kan laves i forvejen, opbevares på køl og så lunes ganske lidt før de anrettes

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide