Blinis med hytteost, majs & purløg

Ingredienser

1 dåse hytteost

2 æg, delt blommer og hvider

2 dl mælk

1 dl boghvedemel

1 dl hvedemel, her kan anvendes fuldkornsmel om man ønsker det

1 tsk bagepulver

1 spsk sukker

¼ salt

1 bundt purløg, finthakket

1 lille dåse majskerner drænet for vægt

 

Topping

200 g frisk stenbidderrogn

1 bæger creme fraiche, gerne 38%

Finthakket purløg eller rødløg

– hertil stenbiderrogn og creme fraiche

En klassiker på canape-bordet. Sæsonen for stenbiderrogn er kort, og som med alt andet som kun fås for en begrænset periode, er det noget med at nyde den, når den er der. En helt klassisk måde at servere den på, er som her, på blinis, en lille boghvedepandekage, med fuldfed creme fraiche og finthakket rødløg eller purløg. Jeg har lavet blinisen på halvt boghvedemel, halvt hvedemel, og blendet dejen med hytteost, som giver både proteiner og saftighed. Masser af finthakket purløg og majskerner giver det sidste touch.

Ca. 18 små pandekager

Sådan gør du

Blend hytteost, æggeblommer, mælk, boghvedemel, hvedemel, bagepulver, sukker og salt sammen til en jævn masse. Pisk hviderne stive og vend dem i dejen sammen med purløg og majskerner. Steg de små blinis på en dertil indrettet blinispande, eller på en almindelig pande. Jeg bruger smør, fordi det samger bedst. Der går ca 1 spsk. dej til hver blinis. Server de friskbagte blinis med en skefuld cremefraiche, en skefuld frisk stenbiderrogn og masser af hakket purløg/rødløg.

Tip: blinisene kan laves i forvejen, opbevares på køl og så lunes ganske lidt før de anrettes

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Luksusfastelavnsboller

IngredienserBoller 2.5 dl. Sødmælk 80 g. smør 30 g. gær 70 g sukker 1 tsk. stødt kardemomme 2 tsk. vanillesukker 0.5 tsk. salt Ca. 450