2 mellemstore søde kartofler eller gulerødder
1 hoved broccolli
100 g sugar snaps eller sukkerærter
1 rød peber
1 bundt grønne asparges
2 spsk neutral olie eller kokosolie
2 fed hvidløg
400 g vermicelli nudler på brune ris
1 tsk fint salt
Soya-marinade
2 dl soya
4 spsk mirin, alternativt citronsaft med 1 spsk honning eller sirup
6 spsk ristet sesamolie
2 spsk fintrevet frisk ingefær
2 fed hvidløg, fintrevet
Denne salat er fremragende både til frokost og aftensmad, hvilket er fanastisk de dage, hvor man hverken har tid eller energi til at lave begge dele. Ned i en tupperware dagen efter, så er frokosten hjemme. Dog vil jeg råde til, at man opbevarer dressingen for sig og hælder den over dressingen over lige inden salaten spises. Nudlerne har det med at blive lidt slatne, hvis de ligger for længe og søber i dressingen. Men altså; mættende, smagfuld og skøn konsistens, that’s what this salad is all about! Masser af sprødhed og knas fra de friske grøntsager og vendt i en af mine yndlingsdressinger – en orientalsk en af slagsen med frisk ingefær, hvidløg, soya og ristet sesamfrø. Uhmm. Så lækker!
Sådan gør du
Læg nudlerne i blød i koldt vand i 30 minutter eller indtil de er møre. Sigt vandet fra og lad nudlerne dryppe af i en si imens resten af salaten laves. Skær de søde kartofler og pebefrugt i tynde strimler, knæk enden af og skær sugar snapsene over i to. Læg de to sidstnævnte i en skål og hæld over med kogende vand og lad det stå et minuts tid før vandet hældes fra. Del broccolien i små buketter og hæld også dem over med kogende vand. Bland alle ingredienserne til marinaden i et rent syltetøjsglas og ryst grundigt, smag til med evt mere ingefær, soya eller sesamolie. Varm olien op i en wokpande eller en stor pande, sauter hvidløget et minuts tid og tilsæt så nudlerne sammen med salt og lad det stege under omrøring et par minutter. Vend grøntsagerne i og vend med marinaden.
Tip: Steg evt. to kyllingebryster eller skinkekød i strimler/tigerrejermed hvidløget inden du steger nudlerne, hvis du vil have ekstra protein til retten. Tofu er også godt!