[single_post_category_name]

Pizza med chorizo & jordskokker

Det er er en snyde-omgang. Jeg kan lige så godt sige det, som det er. Jeg har testet pizzabunde, fordi man gerne må springe over, hvor gærdet er lavest. De dage hvor timerne i døgnet er for få, og hvor inspirationen udebliver, er færdiglavede pizzabunde din nye BFF. Og disse er ganske glimrende, må jeg tilstå. Jeg havde researchet lidt og fundet frem til at bunde, som er bagt på surdej, dækker os lidt bedre ind på den ernæringsmæssige løbebane, og så betyder kvaliteten af melet selvfølgelig også noget. Allerhelst kunne jeg foretrække at male mit mel selv, men eftersom jeg lagde ud med at prædike nemhed i dette indlæg, lader vi den snak være til en anden gang. Godt mel god surdej er altid en god start, når man taler pizzabunde. Dem jeg prøvede er lidt ovre i deep-pan genren, altså ikke de der heeelt tynde, og meget sprøde pizzabunde, dem har jeg i øvrigt ikke haft held med at finde nogen steder pre-made, så der må I selv smøge ærmerne op, men jeg synes at luftigheden og kvaliteten er så fin, så det er ok, at der er meget bund.

Og nu til fyldet.

Jeg har selv en stor svaghed for kartoffelpizza, og havde lyst til at prøve kræfter med et alternativ, som stadig lå lidt i samme genre. Eftersom jeg også elsker jordskokker, så synes jeg de lå lige for. Det er på ingen måde det samme, men de har begge noget sødme og rundhed i smagen. I stedet for at smøre bunden med mascarpone som er klassisk på en hvid kartoffelpizza, så brugte jeg en frisk gedeost, det smagte skønt, men jeg vil lade det være op til dig, hvad der foretrækkes. Forleden fik jeg radiser sauteret i smør og hvidløg af en veninde, det smagte sååå lækkert, og jeg blev inspireret til at tage det videre her. Asparges er forår i en mundfuld, og derfor skulle de med. Det er en vaskeægte forårs-pizza, og mens jeg skriver lige nu, tænker jeg, det havde været helt forrygende med et par dryp trøffelolie til at runde det hele af. Hvis du skulle ligge inde med en sådan. Hvilket jeg kun kan anbefale.

Så hvor ovenstående er lidt utraditionel, er den anden pizza er en klassiker. Chorizo, lufttørret skinke, friske tomater og mozzarella. Perfektion. Jeg vil tilråde at bruge de helt små smagfulde tomater her, de indeholder ikke så meget vand som de store, og de smager af mere. Ellers er der vidst ikke meget at sige her…

Forårs-pizza

Chorizo-tomat pizza

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide