[single_post_category_name]

Asparges – det grønne guld

Det er nu. Lige nu! Ja, altså asparges sæsonen. Sæsonen for danske asparges er modsat den peruvianske kort. Det starter i maj og slutter ved Sankt Hans. Så nu hvor vi er ved at være sidst på sæsonen for de danske, synes jeg lige at du skulle have et par opskrifter med, så du kan få det allersidste (og bedste) ud af dette års asparges sæson.

Asparges indeholder en stor mængde vand, så de er lave på kalorier, men dette betyder også, at de kan blive lidt kedelige, hvis de ikke opbevares rigtigt. De skal helst opbevares på køl, da de ellers tørrer ud. Skulle det ske, at de bliver lidt slatne kan du skære bunden af dem og komme dem i rigeligt isvand et par timer.

Asparges kommer i flere farver. Og forskellen på dem er primært dyrkningen. Hvide asparges vokser under jorden, grønne over.  Man kan også få violette asparges, men jeg vil tro at det blot er en afart den grønne.

Der er også en smule forskel på håndteringen af hvide og grønne asparges. De hvide har ofte en lidt træet overflade, som skal skrælles væk inden tilberedning. Grønne asparges kan næsten altid spises som de er. Dog er det fælles for begge, at de kan være lidt træede i bunden. Så man knækker bunden af ”Der hvor den selv knækker”. Med hvide asparges er det bedst at skrælle dem før du knækker bunden af, for så går der mindre til spilde. 

Her får du nogle af mine favoritmåder at bruge asparges på – Og ja, der er mange flere end dem her. Men man skal jo begrænse sig. Alle retterne gør sig både godt med grønne eller hvide asparges, så tanken er lidt, at du bare bruger dem du har ved hånden. Er dine asparges meget små, så kom lidt flere ved. De varierer jo lidt i størrelse.

Vol au vent med høns i asparges

Kyllingebryst med asparges ala francaise

Asparges risotto med skindstegt torsk

Læs mere om Thomas på www.madetmere.dk.

 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide