Aftensmad

Kyllingebryst med asparges ala francaise

Kyllingebryst med asparges ala francaise
Ingredienser

4 stk kyllingebryst 

150 g bacon

8-10 (meget små) løg. Alternativt store forårsløg

8 asparges

250 g små fine ærter

1,5-2 dl hønsebouillon

1 hjertesalat

50 g smør

Evt, kørvel eller lidt persille til toppen

Det skal ikke være en hemmelighed, at jeg altså er ret glad for ukompliceret mad. Og i hverdagene må det også godt gå lidt hurtigt. Den her ret giver dig hurtigt et dejligt nærende måltid. Suppler op med lidt godt brød og eventuelt en lille salat.
Ærter francaise er ganske klassisk. Og i mine øjne bliver det næsten bare endnu bedre, hvis man så også supplerer op med en grønne og hvide asparges. Og så er det jo næsten en salat… Bare lige med bacon og smør. Det er svært at modstå.

Det tager dig cirka 20 minutter at lave aftensmad på den her måde.

Til 4 personer.

Sådan gør du

Find en pande som kan gå i ovnen. På blusset med den. Høj varme. Krydder kyllingen med salt og peber. Brun kyllingebrystfiletterne af på begge sider. Sæt dem i en forvarmet ovn ved cirka 180 grader i 10-12 minutter alt efter hvor tykke de er.

Skær baconet i tern af 1x1cm. Steg det i en smule olie til det har taget farve, men ikke nødvendigvist er sprødt. Kom de små halverede løg i og steg med i 2-3 minutter. Nu kommes ærter og asparges i 1cm stykker i. Lad dem få varme i 2 minutter og kom fonden på. Bring det op og koge før smørret røres i. Smørret er med til at tykne det hele lidt. Smag til med salt og peber. Hold igen med saltet da både smørret og baconet er salt. I sidste øjeblik vendes salatbladene i. De skal have et enkelt minut sammen med retten før den serveres, da de helst skal have en smule tekstur.

Server med kyllingen og pynt eventuelt af med en smule kørvel eller persille.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *