Vol au vent
1 rulle butterdej
1 æg til pensling
Sovsen, Jensen
35 smør
2 spsk mel
5-6 dl hønsefond
2-300 g asparges
350 g tilberedt og plukket kyllingekød
Salt og peber
(En smule fløde, hvis det er søndag eller du bare er i godt humør)
Vol au vent kan vist bedst sammenlignes med en tartelet, bare lidt mere fransk og så lavet uden at du skal have fingrene i tarteletforme. Hvis du ikke lige orker bøvlet med at arbejde med butterdej, så køber du bare nogle tarteletter. Det smager lige godt. Fyldet som kommes i, smager også utroligt godt sammen med nye danske kartofler.
LÆS OGSÅ: Din guide til krydderurter
Sådan gør du
Vol au vent:
Stik 8 cirkler ud af butterdejen med en diameter på 8 cm med en udstikker
4 af dem stikker du midten ud med en udstikker på 5 cm
Det er vigtigt at din butterdej er køleskabskold, når du stikker den ud, da det er med til at sikre at dejen hæver pænere
Pensel de 4 cirkler uden hul ud med sammenpisket æg og læg de sidste 4 ovenpå
Pensel dem på toppen – ikke siderne, da det også kan være med til at hæmme dem i at hæve op
Bag ved 200 grader i cirka 20 minutter til de er gyldne
Fjern lidt af indmaden i dem, så der er plads til mere fyld
Lun dem når de skal fyldes
Sovsen, Jensen
Smelt smørret i en tykbundet gryde og kom melet ved
Rør godt rundt og lad det stege en smule af
Kom hønsefonden på lidt af gangen
Sørg for at den koger godt igennem for at eliminere smagen af mel
Konsistensen skal være tykkere end når du laver sovs, da væsken fra asparges tynder det en smule
Tilsæt kyllingekød og asparges og varm godt igennem
Smag til mad salt og peber
LÆS OGSÅ: Christiane: Mit tip til et godt middagsarrangement