Vol au vent med høns i asparges

Ingredienser

Vol au vent

1 rulle butterdej

1 æg til pensling


Sovsen, Jensen

35 smør

2 spsk mel

5-6 dl hønsefond

2-300 g asparges

350 g tilberedt og plukket kyllingekød

Salt og peber

(En smule fløde, hvis det er søndag eller du bare er i godt humør)

Vol au vent kan vist bedst sammenlignes med en tartelet, bare lidt mere fransk og så lavet uden at du skal have fingrene i tarteletforme. Hvis du ikke lige orker bøvlet med at arbejde med butterdej, så køber du bare nogle tarteletter. Det smager lige godt. Fyldet som kommes i, smager også utroligt godt sammen med nye danske kartofler.

LÆS OGSÅ: Din guide til krydderurter

 

Sådan gør du

 

Vol au vent:

Stik 8 cirkler ud af butterdejen med en diameter på 8 cm med en udstikker

4 af dem stikker du midten ud med en udstikker på 5 cm

Det er vigtigt at din butterdej er køleskabskold, når du stikker den ud, da det er med til at sikre at dejen hæver pænere

Pensel de 4 cirkler uden hul ud med sammenpisket æg og læg de sidste 4 ovenpå

Pensel dem på toppen – ikke siderne, da det også kan være med til at hæmme dem i at hæve op

Bag ved 200 grader i cirka 20 minutter til de er gyldne

Fjern lidt af indmaden i dem, så der er plads til mere fyld

Lun dem når de skal fyldes

 

Sovsen, Jensen

Smelt smørret i en tykbundet gryde og kom melet ved

Rør godt rundt og lad det stege en smule af

Kom hønsefonden på lidt af gangen

Sørg for at den koger godt igennem for at eliminere smagen af mel

Konsistensen skal være tykkere end når du laver sovs, da væsken fra asparges tynder det en smule

Tilsæt kyllingekød og asparges og varm godt igennem

Smag til mad salt og peber

LÆS OGSÅ: Christiane: Mit tip til et godt middagsarrangement

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet