400 gr. hakket lammekød
1/4 finthakket rødløg
1 fed hvidløg
1 tsk. knust spidskommen
1/2 tsk. stødt koriander
1/2 tsk. salt
Godt med friskrevet muskatnød
1 spsk. pinjekerner
1 spsk. sultanas
2 små rødløg
2 spsk. æblecidereddike
1 spsk. agavesirup
1 hjertesalat
Ærtemos
150 gr. optøede ærter
3 spsk. græsk yoghurt 10 %
75 gr. feta i blok
1/2 lille fed hvidløg
2 spsk. frisk finthakket koriander
1 nip cayennepeber
1 tsk. revet citronskal
Salt
Peber
Julie Karla arbejder til daglig som madskribent og madfotograf og driver madbloggen www.juliekarla.dk, hvor hun deler ud af sine sunde hverdagsopskrifter. Opskrifterne er hovedsageligt ‘low carb’, så der er masser af grøntsager, og knap så mange hurtige kulhydrater. Læs mere om Julie Karlas sunde opskrifter.
____
Start med at forberede de lynsyltede rødløg. Skær to rødløg i skiver og kom ringene i en skål. Hæld æblecidereddike og agavesirup over. Lad rødløgene stå i minimum en halv time og meget gerne længere. De holder sig fint i køleskabet og bliver bedre og bedre efter en dag eller to.
Forbered ærtemosen. Hæld de optøede ærter i en skål. Kom græsk yoghurt, feta og presset hvidløg med ned i skålen. Mos nu ærterne sammen med ingredienserne med bagsiden af en grydeske, indtil mange af ærterne bliver moste. Bland den frisk finthakkede koriander og 1 tsk. revet økologisk citronskal i.
Fortsæt med at lave lammebøfferne. Hak det kvarte rødløg meget fint og kom det i en skål med lammefarsen. Pres hvidløget og kom det i. Tilsæt knust spidskommen, stødt koriander, godt med frisk revet muskatnød og salt. Kom til sidst pinjekerner og rosiner i. Ælt farsen godt sammen med hænderne. Form to bøffer og steg dem færdige på en pande. Krydr med salt og peber undervejs.
Skyl hjertesalaten og brug 4 store, pæne blade. Fordel en bøf på to blade, kom ærtemos oven på og afslut med de lynsyltede rødløg samt ristede pinjekerner. Servér med det samme.