Fransk landgryde med kylling, pølser & grønne linser

Ingredienser

3 fed hvidløg, grofthakkede

3 spsk olivenolie

800 g kyllingeoverlår

4 spsk mel

Ca. 300 g røget pølse, gerne kålpølser eller lignende

1 ½ dl hvidvin

6-7 dl god kyllingefond

4-6 friske timianstilke

2 laurbærblade

3-4 hele peberkorn

300 g grønne linser

Det er nu at sæsonen for comfortfood så småt begynder at gøre sit indtog, og hurra for det. Gode gryderetter er fantastisk spise, og så tiltaler tanken om at man kan putte alt i en gryde mig svært godt. Her er der tale om en klassisk fransk ret, (i hvert fald noget man forestiller sig er klassisk fransk), med det røgede fra pølserne, en god kylling og de smagfulde linser i en herlig forening. Hvis du ikke er vant til at spise linser, er det her en god start. Næringsmæssigt giver de rigtig god mening i en ret som denne, men også deres lidt “kødagtige” smag passer perfekt til de røgede pølser. For mig er det den perfekte efterårsgryde, og jeg føler mig faktisk lidt tættere på det provencalske landskab, når jeg tager en bid her. Server med et rustikt landbrød og gerne i selskab med en Pierre eller en Jean-Francois!

Retten er til ca. 4 personer.

Sådan gør du

Vend kyllingekødet i melet så det er dækket på alle sider og del pølserne over i to. Varm olien op i en højsidet pande eller en gryde og brun først pølserne og dernæst kyllingen af på alle sider. Tilsæt hvidløg og hvidvin og lad det spilkoge i et halvt minuts tid. Tilsæt nu kyllingefond, timian, laurbærblade og peberkorn, læg låg på og lad retten simre i en halv time. Derefter tilsættes de grønne linser og retten simrer færdig i ca. en halv time under låg, eller indtil linserne er møre. Smag til med salt, men vær varsom da pølserne i forvejen salter meget. 
Server retten rygende varm med et stykke godt brød til at suge den gode sauce.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og