Butternut-salat med ristede kikærter

Ingredienser

1 hel butternut squash

Lidt olivenolie

6-7 stængler frisk timian

1 tsk. tørrede chiliflager

1 bakke brøndkarse, fås i velassorterede supermarkeder

100 g frisk gedeost

Salt


Ristede kikærter

1 dåse forkogte kikærter eller 400 g kogte kikærter

1 spsk. olivenolie eller kokosolie, den med neutral smag

Salt

½ tsk. røget paprika

1 tsk. sød paprika

1 tsk. spidskommen

Butternut squash er en som navnet antyder en type squash, men smager faktisk mere henad græskar. Dog mindre melet og lidt mere sødmefuld uden at være fad i smagen end de store græskartyper. Jeg holder meget af at bruge den i mættende vintersalater som her, hvor den brillerer med sin smukke farve og sin milde søde og nøddeagtige smag. De spicy salte og krydrede ristede kikærter er rigtig gode til. Brøndkarse er let pebret karsetype, som jeg er vild med at bruge f. eks som et alternativ til rucola, og hvor den giver den samme lidt skarpe smag, som giver karakter til retten. Uhm, jeg elsker brøndkarse!

Frokost til 2 personer.

Sådan gør du

Skræl græskarret så den yderste hårde del fjernes. Del det først over i halve og skær dernæst skiver på ca. 2 cm. Læg skiverne i en bradepande med bagepapir i bunden og bag dem ved 200˚ i ca. 20 minutter til græskarret er mørt, men stadig har let bid. Lad det køle ned til stuetemperatur. Lad de ristede kikærter ved at varme olien op på en pande og dup kikærterne tørre i et viskestykke eller et stykke køkkenrulle. Når olien er ret varm tilættes kikærterne som ristes 5-6 minutter til de er gyldne og let sprøde i overfladen. Sørg for at ryste panden så kikærterne bliver ristet over det hele. Tag panden af varmen og tilsæt krydderierne og salt og vend med kikærterne. Læg græskarskiverne på et fad og fordel kikærterne over. top med brøndkarse og feta og dryp med olivenolie. Server lun eller ved stuetemperatur.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være