Græskar-lamme tagine

Ingredienser

1 spsk. smør

4 spsk. olivenolie

3 mellemstore gule løg

1,5 kg lammekød i store tern

4 dl hvidvin, alternativt kalvefond

2 stænger hel kanel

1 hel stjerneanis

5 hele kardemommekapsler

½ citron i store tern

1 håndfuld sultanarosiner

4-5 kviste timian

1 knivspids safran

1 hokkaido græskar

Salt

Da jeg summede over hvad jeg skulle lave til jer, hvori græskar kunne indgå, så slog at det mig, at jeg selvfølgelig skulle lave en tagine. En såkaldt nordøstafrikansk simreret, som tilberedes i en art cocotte af ler, og det er faktisk den der hedder en tagine. Traditionelt bruges varme krydderier som kanel, kardemomme, nellike, stjerneanis mm, de samme krydderier som klæder græskarrets smag uforligneligt. Derfor lå det lige for. Og hold nu op hvor er det et heavenly match. Græskarrets sødme, krydderiernes berusende duft og så det smeltende møre lammekød. Det er så lækkert! Jeg ville servere retten med basmatiris, fordi de har den samme fine parfumerede nøddeagtige duft, som vil være perfekt her, måske kogt med et par safrantråde og en håndfuld grofthakkede pistacienødder. Mums!

Sådan gør du

Smelt smørret med olivenolien i en stor gryde med tilhørende låg. Svits kødet over tre omgange over høj varme, på den måde lukker stegeskorpen porrerne i kødet, så saften bliver inde i kødet. Tag kødet op af gryden når det er gyldent brunt. Hak løgene groft og steg i fedtstoffet når kødet er taget op, tilsæt krydderierne. Tilsæt kødet når løgene er stegt blanke, tilføj rosinerne, timiankviste og safrantråde og hæld vinen på. lad kødet simre halvanden time under låg, og tilsæt så græskarret som er skåret store tern, samt en teskefuld salt. Lad det simre med i en lille halv time eller til det er mørt uden at være helt udkogt. Smag taginen til med salt og evt. en smule citronsaft. Server med løse basmatiris.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være