[single_post_category_name]

Din grønkålssalat til julen

Jeg ved godt at jeg har haft en del grønkål ind over her i november, men jeg er simpelthen vild med den kål! Man kan jo lave de skønneste salater, og blot man behandler den lidt nøjsomt, så bliver den så meget mere medgørlig, end når den ligger der hel og lidt krads i en pose i supermarkedet. Faktisk er det en god ide at massere sin kål med lidt æbleeddike og salt, så bliver kålen mør og blød og ikke krads og svær at tygge. Og her mener jeg bogstavelig talt massere. Alt grønkålen skal ned i en stor skål og så masserer du løs med hænderne, indtil du kan mærke at kålen ændrer struktur og bliver blødere. Grønkåls-tartar er en vegetarisk klassiker, her har jeg lavet den med en smule creme fraiche og lidt rygeost. Den let røgede smag, passer så fint til de søde kartofler og de knasende syrligsøde marinerede gulerødder, det er en skøn ret!

Sådan gør du:

Tænd ovnen på 200 grader og del de søde kartofler i halve eller kvarte alt efter hvor store de er. Dryp med lidt olie og drys med en smule salt. Læg dem i et ovnfast fad med bagepapir i bunden og bag dem på midterste rille i 35-40 minutter indtil de er bløde og helt møre. Imens bruges en kartoffelskræller til at skrælle lange brede skræller af gulerødderne, en mandolin er også god, men pas på fingrene! Læg gulerodsskrællerne i en skål og vend dem med lidt æbleeddike og en smule salt. Lad dem ligge her i 10 minutters tid, og dryp evt lidt væde fra når de ti minutter er gået. Skyl grønkålen godt og fjern stokkene i midten. Anbring i en skål og brug fem minutters tid på at massere kålen til den er blød og mør, du kan smage det, når den er klar. Hak den fint og vend den med creme fraiche, finthakket scalotteløg og rygeost. Anret retten med de lune søde kartofler, dernæst nogle skefulde af grønkålstartaren. Top med de marinerede gulerødder, og lidt sprødt på toppen i form af enten ristede hakkede græskarkerner eller eget valg af nødder.

LÆS OGSÅ: Jordskokke – rødbedesuppe med ristede hasselnødder & citron yoghurt 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide