1 stort rødløg
2 mellemstore gulerødder
karry efter behov
1 dåse flåede tomater
1 pakke kyllingeinderfilet
frisk timian (tørret kan også sagtens bruges)
Et skvis fløde (det kunne også være kokosmælk)
Samt soya, fish sauce og peber til at smage til med.
Gane og gaffel består af et par unge damer, der elsker at spise mad, tale om mad og at lave mad. Her udleves mad-nørderi og kokkereres, eksperimenteres, spises og nydes på livet løs. Ønsket er, at Gane&Gaffel kan være et sted, hvor man finder inspiration til både den nemme aftensmad og de lidt større projekter. Her er intet for simpelt – og intet for fint og kompliceret.
Sådan gør du:
Hak løget fint og riv gulerødderne groft. Svits det hele i en gryde. Kom karry i gryden og lad det brænde af. Hæld tomaterne ved og lad det småsimre 10-15 minutter. Serverer du ris til, så sæt dem over nu. Smag saucen til med timian, soya, fish sauce og peber – og evt. lidt sukker, hvis tomaterne er for “sure” i det. Giv også saucen en skvæt fløde for at runde den af.
Når dit tilbehør er ved at være færdigt, skæres kyllingeinderfileterne i mindre stykker, hældes i gryden og dækkes ordentligt til af saucen. De skal ikke have mere end 5 minutters tid for at være færdige. Tag gerne et stykke op og tjek at det er færdigt ved at skære det over og tjekke farven indeni.
Servér med ris/quinoa/perlebyg/madpandekager/hvad du nu har lyst til og gerne et godt drys grønt på toppen – jeg brugte koriander. Har du lyst til at inkludere endnu flere grøntsager, kan du helt sikkert også rive fx squash eller aubergine sammen med gulerødderne i starten.
Vi kan helt sikkert anbefale at du tager et smut forbi Gane&Gaffel. De forstår at kokkererer de lækreste retter!
Du kan også følge dem på deres instragram (@Ganeoggaffel) og på facebook under Gane & Gaffel.