Linse “patties” med ris & solsikkekerner

Ingredienser

Denne portion giver ca. 16-18 patties:

3 dl kogte brune ris, se anvisninger på pakken

3 dl kogte grønne eller røde linser, se anvisninger på pakken

3 æg

1 mellemstort løg, hakket

2 fed hvidløg, hakket

ca. 2 dl bredbladet persille

2 tsk. HUSK

1/2 dl solsikkekerner lagt i blød i koldt vand fra dagen før

1 tsk. stødt spidskommen

1/2 tsk. stødt koriander

1 tsk. stødt karry

1 tsk salt, evt mere hvis risene og linserne er kogt uden salt

Tahine-sauce:

2 spsk tahine sesampasta

saften fra en halv citron

ca 1 – 1 1/2 dl vand

2 spsk fed græsk yoghurt

Det er ikke altid at vegetarbøffers rygte yder dem helt retfærdighed. De har ofte ry for at være kedelige, tørre, melede, uden smag, osv, og det er altså ikke altid tilfældet. Tværtimod. Disse linsebøffer, eller patties som de også kaldes på engelsk, er lidt i familie med falafler, de har det samme sprøde ydre og et cremet lækkert indre. De er krydret godt, så der er masser af smag i dem, og de smager skønt bare som de er, som en del af et vegetarisk måltid, eller måske i en vegetarburger eller i pitabrød. De er veganske, så de egner sig perfekt som aftensmad eller en del af frokost her i vores sunde november. I stedet for at samle dem med mel, har jeg brugt HUSK, så vi også får ekstra fibre smuglet ind i dem, og derudover har jeg tilsat en masse solsikkekerner, som udskiller lecithin, som er med til at samle farsen, udover at de selvfølgelig giver dejlig smag og gode fedtstoffer. Jeg serverer dem selv med en kål- eller grønkåls-salat med tynde æblebåde, appelsin, ristede nødder og gulerødder i strimler. Husk at vende kålen med lidt eddike og en smule salt og lad den stå i et kvarter-tyve minutter, så kollapser den en smule, og bliver ikke så hård at tygge på.

Sådan gør du:

Blend alle ingredienserne sammen i en køkkenmaskine eller en blender til en fin fars. Den skal ikke være cremet, men ej heller for grov. Lad farsen stå og hvile i en halv times tid, det gør den nemmere at stege. Imens kan du lave tahinesaucen ved at røre tahinepastaen blød med vand og citronsaft og derefter tilsætte yoghurten. Giv den lidt mere vand, hvis den stadig er meget tyk. Varm en god skefuld kokosolie op på en pande og læg linsefarsen på i store skefulde, når olien er varm. Lad dem stege for medium varme i ca 5 minutter på hver side, eller indtil de er sprøde og gyldenbrune på stegesiden. Server dem varme kolde eller lune. De er fine både til aftensmad eller som en del af frokosten.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive