Kalvetatar med stegte rapsblomster

Ingredienser

300 g kalvefilet eller -inderlår

12-16 stængler rapsblomster (usprøjtede)

½ dl olivenolie

4 økologiske æg

Havsalt og friskkværnet peber

10 perleløg

15 g smør

1 usprøjtet citron

1 tsk honning

1 dl vand

Til 4 personer.

Sådan gør du

Pil perleløgene og kom dem i en gryde med vand, honning, saft og fintrevet skal af citron, salt og friskkværnet peber. Bring i kog, og når det koger, så tag gryden af varmen og lad perleløgene trække færdig i den lune kogelage. Skær kødet ud i små tern med en skarp kniv, så kødet bliver skåret og ikke mast.

Kom kødet op i en skål. Skyl rapsblomsterne forsigtigt, så de ikke går i stykker og afdryp grundigt. Varm en pande op og steg rapsstænglerne i olivenolie ved høj varme, ca. 30 sek., så de bare lige falder lidt sammen, men stadig har stor friskhed og sprødhed. Tag rapsen af panden og krydr med salt og friskkværnet peber.

Anret tataren på en tallerken med de lune, stegte rapsstængler, perleløg delt ud I skaller, skovsyre og æggeblomme. Spis som frokostret eller hovedret med godt brød til. Hvis du ikke kan skaffe rapsstængler, kan du lave retten med grønne asparges eller spinat.

Opskriften er fra bogen ‘Tatar’, som du kan læse mere om lige her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Skøn julet Irish Coffee

Ingredienser(2 personer) 2 spk brun farin 2 tsk ahornsirup 1 knivspids revet Tonkabønne 8 cl Tullamore D.E.W. 20 cl stærk kaffe 4 tsk. letpisket flødeskum