[single_post_category_name]

Polentapande med æg, bagte tomater, kikærter & chorizo

Emma Martiny har de sidste 5 år blogget på sin blog af samme navn www.emmamartiny.dk, som er et superfint lille univers, set fra en moderne ung kvindes vinkel, hvor Emma, som hun med egne ord beskriver det, har sit helt eget hjørne af internettet, hvor hun dagligt inviterer sine læsere indenfor og deler skriblerier, videoer og billeder af alt, som hun synes om og finder inspirerende. Tonen er uformel, inviterende og ikke mindst inkluderende, og det er svært ikke at blive charmeret og indfanget af Emmas inspirerende ord og billeder. Udover at skrive om skønhed, mode, kreative projekter og dét at være en ung kvinde, deler hun også ud af sine skønne opskrifter på sund, hjemmelavet mad, og i januar 2015 udkom hendes første kogebog “Skønne salater & vidunderligt tilbehør” udkommet landet over. Køb og læs mere om bogen her. 

_____

Til 2 (sultne) personer

Sådan gør du

Skyl tomaterne (behold gerne stilken på), og smør dem ind i en tsk. olivenolie. Placér tomaterne på en beklædt bageplade. 

Kom kikærterne i en skål, og hæld 2 tsk. olivenolie over. Drys hvidløgspulver, paprika og salt over, og vend rundt i kikærterne, så krydderierne fordeler sig. 

Hæld kikærterne ud på bagepladen ved siden af tomaterne, og sæt derefter bagepladen i ovnen i 30-40 minutter, indtil kikærterne er sprøde og gyldne, og tomaterne er rynkede. Imens kan du tilberede polenta-panden. 

Skær chorizopølsen i grove skiver, og svits dem på i en dyb pande, indtil de er sprøde. Tag chorizoskiverne af panden, og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
Hæld vandet i panden, og bring det i kog. Drys majsgrynene i vandet, og pisk dem sammen med vandet med et piskeris, så grynene ikke klumper sammen. Pisk, indtil grøden begynder at tykne, og lad den derefter simre i 15 minutter.

Riv parmesanen fint, og rør osten i polenta-grøden i panden. Smag grøden til med salt og peber. Skyl spinaten, og rør spinatbladene i polenta-grøden, så de falder sammen. Brug en ske og lav en lille lomme i polenta-grøde. Slå derefter hurtigt et æg ud i lommen i grøden. Gør det samme med det andet æg, og lad så de to spejlæg stege i grøden, indtil hviderne er faste, og blommerne stadig flydende.

Placér de bagte tomater oven på grøden. Hak de sprøde chorizoskiver groft, og drys det og kikærterne over polenta-panden. Servér straks, så æggeblommerne ikke bliver faste – men pas på, ingen brænder sig på den varme grød. 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide