Brune risnudler med ramsløg, asparges & gedeost

Ingredienser

Pesto

50 g solsikkekerner

80 g frisk ramsløg, alternativt basilikum

1 dl mild ekstra olivenolie

1 knivspids salt

1n smule griskkværnet sort peber

 

Nudler

250 g brune risnudler eller pasta efter eget valg

 

2 bundter friske grønne asparges

1-2 spsk olivenolie

1 knivspids havsalt

lidt frisk peber

100 g blød gedeost

Finthakket purløg

Lidt ristede solsikkekerner til pynt

Svenske Sonja har opkaldt sin blog dagmarskitchen.se efter sin danske oldemor, Dagmar, som for hende symboliserer en af de særlige og ikke mindst særligt danske egenskaber, nemlig hygge. og præcis hygge er der rigtig meget af på Sonjas blog, som bugner af dejlige, comfort-billeder og ligeså opskrifter. Der er utallige lækre alternativer for dem der har lyst til at skære ned på sukker og stivelse, altså søde sundere kager og desserter og desuden masser af skønne, grøntsagsfyldte, grønne og lækre opskrifter, så jeg synes bestemt denne blog er et besøg eller flere værd. Herunder får du en perfekt forårs-opskrift, sund og lækker og inspirerende. Perfekt lige nu, hvor ramsløgene snart begynder at titte frem.

Sådan gør du

Start med at lave pestoen. Tænd ovnen på 150 grader, skyl solsikkekernerne under rindende vand, og lad dem dryppe godt af. Læg bagepapir på en bageplade og fordel solsikkerkernerne herpå, og rist dem i ovnen på den midterste rille i 10-12 minutter. Rør rundt en gang og rist dem yderligere 10 minutter. Tag dem ud og lad dem køle helt af. Skyl ramsløgene grundigt fri for eventuelle jordrester og dup dem tørre med et viskestykke. Placer alle ingredienserne til pestoen i en foodprocessor eller en blender og kør indtil pestoen er ensartet men stadig en smule grov. Der er mere pesto end du kan bruge på portionen her, så gem resten i en lukket beholder i køleskabet.

LÆS OGSÅ: Nem aftensmad: Sund & sprød orientalsk salat 

Kog nudlerne efter anvisninger på pakken, og hold nudlerne i gryden under låg mens resten klargøres. Skyl og knæk den nederste del af aspargesene. Varm olivenolien op i en højsidet pande og lynsteg aspargestoppene til de er akkurat møre, krydr med salt og peber. Bland 5-6 spsk. af pestoen med nudlerne. Fordel i 4 skåle, top med asparges, gedeost, purløg, ristede solsikkekerner.

Server!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være