Aftensmad

Bagt kartoffel med stenbiderrogn & creme fraice

Bagt kartoffel med stenbiderrogn & creme fraice
Ingredienser

2 store søde kartofler

1 lille fennikel

frisk hakket dild

1 spsk olivenolie

salt og peber

50 g stenbiderrogn, eller hvad du har råd til, mere er godt;)

saft fra en halv citron

2 store spsk. creme fraiche 

1 lille rødløg, finthakket

Der er ganske enkelt noget særligt over de råvarer, som vi kun får lov at nyde over en ganske kort periode, fordi deres sæson er så kort. Sådan er det blandt andet med stenbiderrogn. Jeg elsker stenbiderrogn, men igen, hvem gør ikke det. Så let, så friskt, som at spise små sprøde kugler af saltvand. Jeg har før spist det i bagte kartofler, men kom til at tænke på, hvordan de ville være i bagte søde kartofler. Jeg er selv stor fan af søde kartofler, som har en helt særlig og vidunderlig, nå ja, sød smag, og jeg fik lyst til at prøve den her kombination af, det søde med det salte. Helt tyndt skåret fennikel, frisk dild og en skefuld creme fraiche, så har du skøn forårsmad. Når nu foråret ikke vil komme af sig selv, så kan vi da i det mindste komme det på tallerkenen!

Til 2 personer.

Sådan gør du

Pak kartoflerne ind i sølvpapir og bag dem i ovnen i en lille time eller til de er helt møre. Imens skæres fennikelen helt tyndt, gerne på en mandolin, og vendes med olivenolie, salt og friskkværnet peber og dild. Rør stenbiderrognen med lidt citronsaft og et drys salt, begge dele fremmer rognens smag. Skær et snit på kartoflernes lange side og drys med lidt salt, og fyld først fennikelskiverne i, top dernæst med creme fraicherødløg og stenbiderrogn. Server med en skive citron.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *